Montcada i Reixac recorda les víctimes del terrorisme

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 00:00

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament ha realitzat aquest matí un acte institucional en record de les víctimes del terrorisme, un acte que ha tingut lloc davant de les dependències del consistori amb motiu del Dia europeu de les víctimes del terrorisme. L’homenatge s’ha iniciat amb la soprano Txell Milà i el pianista José Manuel Martínez interpretant l’Ave Maria de Franz Schubert i ha continuat amb la lectura d’un manifest per part de l’alcaldessa, Laura Campos, que ha estat acompanyada pels portaveus de tots els grups municipals.

Durant el seu parlament, Campos ha recordat atemptats com el de Madrid l’11 de març de 2004, els de l’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils i el del centre comercial Hipercor, a Barcelona, l’any 1987, assegurant que “cada vegada que un atemptat colpeja la nostra societat, aquesta es veu dinamitada i trontolla, però no podem posar-la mai en qüestió”. “Hem de mantenir-nos ferms en la defensa dels nostres valors de justícia, solidaritat i democràcia”, ha afegit.

L’acte ha continuat amb una segona interpretació musical, ‘Jueves’, de La Oreja de Van Gogh; una cançó inspirada en els atemptats de l’11-M a Madrid. La concentració ha finalitzat amb dos minuts de silenci per part del públic assistent.

El Ple de juliol de 2017 va aprovar una moció per la qual el consistori commemora cada any aquesta efemèride al voltant de l'11 de març, dia establert pel conjunt de la Unió Europea per recordar i homenatjar a les víctimes del terrorisme, per tal de fomentar la pau i rebutjar les violències en totes les seves expressions.

Darrera actualització: 12.03.2020 | 10:43