Montcada Inclou impulsa una formació relacionada amb el comerç per a persones amb diversitat funcional intel·lectual

Dimecres, 12 d'abril de 2023 a les 00:00

El curs, amb un total de 12 places, començarà al mes de maig i oferirà 160 hores teòriques i 80 de pràctiques en algun establiment comercial del municipi.

Montcada Avança ofereix un curs de formació relacionat amb el comerç que s’emmarca en el programa Montcada Inclou, que per mitjà de la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament i les empreses del municipi pretén incorporar al mercat laboral persones amb diversitat funcional que es troben en situació d’atur. Aquesta formació específica, que compta amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona -amb qui l'Ajuntament ha signat la renovació del conveni el 13 d'abril (a la foto)-, va destinada a persones amb diversitat funcional intel·lectual que vulguin adquirir coneixements sobre les tasques relacionades amb el sector comercial o l’atenció al públic, entre d’altres. Hi ha un total de 12 places i s’oferiran 160 hores teòriques, que s’impartiran fins al finals de juny a la seu de Montcada Avança (Alt de Sant Pere, 73), i 80 hores de pràctiques, que es faran en algun establiment comercial local durant el mes de juliol. Les persones que estiguin interessades en rebre aquesta formació o els comerços que hi vulguin col·laborar es poden posar en contacte amb Montcada Avança, de forma presencial; trucant als telèfons 935 648 505; 670 674 115 o enviant un correu electrònic a promocioeconomica@montcada.org.

Amb l’objectiu de complementar la formació, el Montcada Inclou Comerç també oferirà després de l’estiu tres càpsules opcionals que consistiran en un curs de carretoner, un altre de manipulació d’aliments i un tercer de competències digitals aplicades al comerç.

Montcada Inclou s’adreça a persones en situació d’atur, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb certificat de discapacitat igual o superior al 33% i que resideixin, preferentment, a Montcada i Reixac. 

El regidor de Montcada Avança, Jaume Teixidó, ha destacat la feina del Montcada Inclou per posar “en pràctica una discriminació positiva envers els col·lectius amb un gran risc d’exclusió sociolaboral” i ha posat en valor el fet que en aquesta cinquena edició s’hagi ampliat la cobertura per a persones amb tot tipus de diversitat funcional amb l’objectiu de “acompanyar-les per a que puguin desenvolupar plenament les seves capacitats sense obstacles, tret de la seva mateixa condició personal”.

Darrera actualització: 13.04.2023 | 13:35