Montcada Inclou impulsa una formació específica relacionada amb la indústria per a persones amb diversitat funcional intel·lectual

Dimarts, 30 d'abril de 2024 a les 13:00

El curs, amb un total de 12 places, començarà al mes de maig i oferirà 160 hores de formació teorico-pràctica com a operari/a industrial, així com pràctiques en algun establiment comercial del municipi.

El Servei Local d’Ocupació de Montcada Avança ofereix, a partir del mes de maig, un curs de formació relacionat amb la indústria que s’emmarca en el programa Montcada Inclou, que per mitjà de la col·laboració público-privada entre l’Ajuntament i les empreses del municipi pretén incorporar al mercat laboral persones amb diversitat funcional intel·lectual que es troben en situació d’atur.

Aquesta formació específica, que per tercer any seguit compta amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, va destinada a persones amb diversitat funcional intel·lectual perquè puguin millorar la seva inclusió en el mercat de treball, mitjançant la formació com a operari/a industrial. Les dues edicions anteriors s’havien dedicat a la jardineria i al comerç.

Hi ha un total de 12 places i s’oferiran 160 hores de formació teorico-pràctica com a operari/a industrial, que s’impartiran fins a principis de juliol a la seu de Montcada Avança (Alt de Sant Pere, 73). A més es podran fer pràctiques en una indústria del municipi, així com assessorament i acompanyament individualitzat en la recerca de feina.

El regidor de Promoció Econòmica i Indústria, David Zambrana, considera que aquesta formació relacionada amb la indústria permetrà “ampliar el ventall de possibilitats per a que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tenir una sortida laboral” i ha agraït l’aposta que Aigües de Barcelona està fent a Montcada i Reixac per un programa que, segons la seva opinió, “està donant grans resultats”.

Les persones que estiguin interessades en rebre aquesta formació o les empreses que hi vulguin col·laborar es poden posar en contacte amb Montcada Avança, de forma presencial; trucant als telèfons 935 648 505 (extensió 2144); 670 674 115 o enviant un correu electrònic a ocupacio@montcada.org o hherce@montcada.org.

Amb l’objectiu de complementar la formació, el Montcada Inclou Indústria també oferirà després de l’estiu tres càpsules opcionals en competències digitals, carnet de carretó i manipulador d’aliments.

Montcada Inclou s’adreça a persones en situació d’atur, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb certificat de discapacitat igual o superior al 33% i que resideixin, preferentment, a Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 02.05.2024 | 16:46