Montcada i Reixac tindrà la condició de municipi amb mercat d’habitatge tens durant els propers cinc anys

Dilluns, 6 de setembre de 2021 a les 00:00

L’aplicació d’aquesta mesura, que ha estat vigent durant un any de manera provisional, permetrà contenir la pujada dels preus dels lloguers, tal i com estableix la llei que el Parlament de Catalunya va aprovar el setembre de 2020.

  • A partir del 22 de setembre, l’import màxim de renda dels nous contractes d’arrendament no pot superar el preu de referència i no es pot incrementar el preu dels lloguers arrendats dins dels cinc anys anteriors.
  • A petició de l’Ajuntament, Montcada i Reixac forma part del llistat de vint municipis que, segons l’aprovació definitiva que l’Àrea Metropolitana de Barcelona va fer a finals de juliol, podran aplicar aquestes mesures de contenció.  

Montcada i Reixac tindrà durant els propers cinc anys la condició de municipi amb mercat d’habitatge tens que permetrà contenir la pujada dels preu dels lloguers, tal i com estableix la Llei que el Parlament de Catalunya va aprovar al setembre de l’any passat.  La mesura, que ha estat vigent durant l’últim any de manera provisional, determina que, a partir del 22 de setembre i durant els propers cinc anys, l’import màxim de renda dels nous contractes d’arrendament no pot ultrapassar el preu de referència per al lloguer d’un habitatge de característiques anàlogues, incrementat o minorat, com a màxim, d‘un 5%. A més, la renda tampoc poc superar la consignada en el darrer contracte d’arrendament, en el supòsit que hagi estat arrendats dins els cinc anys anteriors. Aquestes mesures afecten el parc d’habitatges de tot el territori de Montcada i Reixac, inclosos els que comptin amb una superfície útil superior a 150 m2.

Durant la sessió del Ple del passat mes de març, l’Ajuntament de Montcada i Reixac va acordar sol·licitar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona la inclusió del municipi en l’àrea amb mercat d’habitatge amb l’objectiu de contenir els preus del lloguer, que van experimentar un increment del més del 20% entre els anys 2014 i 2019. L’AMB va fer l’aprovació definitiva d’aquesta mesura, que afecta una vintena de municipis, a finals de juliol.

Darrera actualització: 06.09.2021 | 11:15