​Montcada i Reixac s’afegeix a l’Octubre Trans

Divendres, 9 d'octubre de 2020 a les 00:00

Es tracta d’una iniciativa promoguda per diferents col·lectius per reivindicar les identitats i la despatologització trans.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac organitza activitats amb motiu de l’Octubre Trans, una convocatòria de diferents col·lectius LGBTI per reivindicar les identitats i la despatologització trans, la lluita per la qual la transsexualitat desaparegui com a trastorn d’identitat dels manuals de malalties. ‘Ens queda molt a fer com a societat en l’àmbit LGBTIQ+ i un dels temes pendents és obrir la mirada del gènere, per aconseguir un món on totes les persones tinguem els mateixos drets i poder expressar el sexe sentit sense la mirada normativa que ens governa’, ha expressat la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia.

Del 15 d’octubre al 13 de novembre, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) acollirà l’exposició Construccions identitàries. Famílies Trans*, amb imatges de la fotògrafa Mar C. Llop, en què es veuran models de família que trenquen amb els estereotips sobre aquest col.lectiu. Hi haurà un acte inaugural en línia, per mitjà del compte d’Instagram de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI (@igualtatmir).

El 21 d’octubre es publicarà un manifest commemoratiu amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, que es podrà llegir a @igualtatmir i a www.montcada.cat. A partir d'aquest dia i fins al 31 d'octubre, les banderes trans es penjaran al balcó de la Casa de la Vila (Major, 32). D'altra banda, el dia 22 es podrà sentir la conferència-debat Refugi LGBTQ+, què poder fer? a través de la xarxa @igualtatmir, on, entre d'altres, es parla dels drets de protecció i seguretat d'aquestes persones.

L’acte central de la commemoració tindrà lloc el 24 d’octubre, al parc Antiga Cerveseria (11.30 h). Es tracta d’una taula rodona sobre la diversitat del fet trans, amb testimonis que parlaran d’història, activisme i experiències sobre aquest fenomen. Hi prendran part l’activista trans Eloi Martín; la presidenta d’I-Vaginàrium, la montcadenca Tina Recio; i d'altres persones implicados. La moderadora serà l’agent d’igualtat de l’Ajuntament, Ester Conesa.

Darrera actualització: 15.10.2020 | 13:02