Montcada i Reixac s’adhereix al projecte Vesta, de suport a dones amb fills en situació de sensellar

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 09:00

Es tracta d’una iniciativa coordinada pel Consorci del Besòs en la qual hi participen poblacions de l’Eix Besòs i entitats del tercer sector.

Montcada i Reixac i altres municipis de l’Eix Besòs  –Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs–, conjuntament  amb el Consorci del Besòs, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu-Serveis Socials impulsen el projecte pilot Vesta, d’acompanyament a dones amb fills i filles a càrrec i en situació de sensellar al territori del Besòs.

D’una banda, el programa ofereix a aquestes dones una solució residencial temporal i de l’altra, acompanyament integral, incloent l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d’itineraris laborals personalitzats, posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del seu projecte vital.

Vesta pot atendre un total de 30 persones per a un termini de tres anys. En el cas de Montcada i Reixac, el màxim que pot atendre el municipi són 6 persones. El pressupost anual que aporta el consistori local a aquesta iniciativa és de 28.000 euros.

Aquest projectes és fruit de la preocupació i l’interès dels ajuntaments de l’Eix Besòs i de diferents administracions que hem de treballar plegades amb entitats socials per combatre una problemàtica que malauradament compartim, el sensellarisme de dones amb fills en situació greu de vulnerabilitat social’ ha manifestat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere, qui ha destacat la importància de sumar esforços i recursos ‘per abordar la problemàtica amb una visió de conjunt territorial i social’.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 09:56