Montcada i Reixac s’adhereix a l’agenda digital que promou Localret

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 00:00

L’objectiu és establir les eines que poden facilitar la definició d’estratègies compartides i de consens per construir el futur digital dels municipis que hi formen part d’aquest consorci a mitjà i llarg termini.

El Ple de gener ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Montcada i Reixac a l’agenda digital dels municipis de Catalunya que és una de les accions que impulsa el Consorci Localret, format per 880 dels 947 municipis de Catalunya -entre els quals es troba Montcada i Reixac-, les quatre diputacions provincials, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i 22 consells comarcals amb l’objectiu d’acompanyar els ajuntaments en la transformació digital del seus pobles i ciutats.

Localret, que va ser creat al 1997, s’ha encarregat de definir una estrategia cap a la digitalització i la sostenibilitat de les administracions publiques que persegueix la transformació digital dels municipis de Catalunya de manera sistematitzada i conjunta. Per al seu desplegament, l’any 2020 es va aprovar un pla on es van definir tot un seguit d'objectius i línies d'acció, entre els que es troba aquesta agenda.

L’agenda digital és el resultat d’un procés d’anàlisi, reflexió i debat, amb la pretensió d’establir les eines que poden facilitar la definició d’estratègies per construir el futur digital dels municipis a mitjà i llarg termini. Aquesta agenda sorgeix de la voluntat de construir consensos i compartir objectius comuns per facilitar el desplegament més compassat dels municipis digitals catalans, així com promoure la concreció de plans i projectes elaborats de forma conjunta entre els municipis.

La regidora de Serveis de Gestió i Sistemes d’Informació de l’Ajuntament, Eva Manzano, va defensar durant el Ple que les accions que impulsa el Consorci Localret, entre les que està aquesta agenda digital, han de servir per “millorar la qualitat dels serveis que ofereix l’Ajuntament, l’eficiència dels recursos públics i la satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l’administració”.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 14:36