Montcada i Reixac reivindica el seu patrimoni natural

Dimarts, 19 de febrer de 2019 a les 00:00

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha participat aquest matí al IV Fòrum sobre medi ambient i món local, organitzat per la Diputació de Barcelona, que s’ha celebrat a les instal·lacions de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. Aquesta reunió quadriennal és un punt de trobada entre els agents públics i privats del sector del medi ambient i les administracions locals.

Durant la seva intervenció Campos ha reivindicat el ric patrimoni natural que té el municipi gràcies a la seva ubicació estratègica entre els parcs naturals de Collserola i de Serralada de Marina. Campos ha recordat que “en aquests darrers anys el consistori ha destinat importants recursos i esforços a preservar i millorar l’entorn fluvial del Besòs”. Entre les actuacions realitzades, l’alcaldessa ha destacat la restauració de 5 hectàrees del riu Ripoll, que s’ha netejat d’horts il·legals que s’havien consolidat amb els anys. També ha explicat la intervenció realitzada de neteja i desbrossat ae la riera de Sant Cugat, i la restauració i millora ambiental dels torrents de la Vallençana i del Bosc Llarg.

A l’acte han participat les alcaldesses d’Avià, Begues, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda, i els alcaldes de Cercs, Granollers, Manlleu i Artés, a més, dels representants de Sant Fruitós de Bages i la Diputació de Barcelona. El Fòrum ha commemorat els 10 anys del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia subscrit per  227 municipis de la demarcació de Barcelona amb l’objectiu de reduir el 40% de les emissions de CO2 abans del 2030.

Darrera actualització: 19.02.2019 | 14:55