Montcada i Reixac recupera les activitats de celebració del Carnaval

Dilluns, 7 de febrer de 2022 a les 14:00

La Rua se celebrarà el dissabte 26 de febrer amb la participació d’unes 300 persones que es repartiran en quatre comparses.

  • La sortida es farà, a les 18h, al carrer Bifurcació i la desfilada acabarà a la rambla dels Països Catalans. Enguany, no s’organitzarà el sambòdrom davant del pavelló Miquel Poblet.
  • La benvinguda oficial al Rei Carnestoltes serà el dia 24. No hi haurà cercavila musical, però sí un espectacle infantil a la plaça de l’Església (17h).
  • El dia 27 es realitzarà, també a la plaça de l’Església (12h), el lliurament de premis del concurs de sardines carnavaleres i un ball infantil.

Montcada i Reixac tornarà a gaudir amb els actes festius relacionats amb el Carnaval que l’any passat no es van poder celebrar a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19. La benvinguda oficial es farà el dijous, 24 de febrer (Dijous gras). Enguany, no hi haurà cercavila musical i la festa es concentrarà a la plaça de l’Església amb l’espectacle ‘Balambambú’, a càrrec de Pentina el Gat (17h), i la participació del Rei Carnestoltes i de la seva cort, interpretats per actors i actrius dels grups de teatre de Montcada i Reixac.  

L’acte central del programa serà la Rua de Carnaval, que es farà el dissabte 26 de febrer, tot i que no serà tan multitudinària com la darrera edició del 2020, que es va fer setmanes abans de l’esclat de la pandèmia i que va reunir 1.500 persones repartides en un total de 18 comparses. Per a l’edició d’aquest any, la Rua ha comptat amb la inscripció de quatre comparses -Associació Endansa, Thirteen Gold, l’Agrupament Escolta el Turó i l’AMPA de l’escola Reixac-, que estaran formades per unes 300 persones. El trajecte s’iniciarà a les 18h al carrer Bifurcació, de Can Sant Joan, i continuarà per l’avinguda de la Unitat, els carrers Elionor i Major, finalitzant a la rambla dels Països Catalans, ja que no s’instal·larà el sambòdrom a l’exterior del pavelló Miquel Poblet. Les autoritats municipals lliuraran els trofeus a les comparses participants al seu pas per la plaça de l’Església. “Ens fa molta il·lusió poder tornar a gaudir amb el Carnaval, tot i que ens sap greu que hi hagin renunciat tants grups. Entenem que en el context actual no era fàcil prendre una decisió ja que el Carnaval s’ha de preparar amb molt de temps”, ha manifestat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs. Des de la regidoria, es recorda que la Rua està oberta a altres comparses de fora del municipi i s’anima a la població a disfressar-se per afegir-se a la desfilada, de forma individual o en petits grups, acompanyant el grup de batucada Trastok’ts Street Banda, que anirà obrint-la per animar tot el recorregut. Aquestes incorporacions es podran fer en tres punts: a la sortida, al carrer Bifurcació; davant de l’Ajuntament, a l’avinguda de la Unitat, i a la rotonda que uneix els carrers Elionor i Major.

El diumenge 27 de febrer es farà el lliurament de premis del concurs de sardines carnavaleres a la plaça de l’Església (12h) i hi haurà un ball infantil de carnaval amb l’espectacle ‘Atreveix-te’, a càrrec de Landry, el rumbero. En aquest acte, i també en el que es celebrarà el dia 24 per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes, el públic podrà ballar i no haurà d’estar assegut. En canvi, no es podrà gaudir de la típica coca de llardons perquè no està permès menjar al carrer, tot i que aquesta normativa podria canviar als propers dies o setmanes. Les creacions de sardines es poden portar fins al 26 de febrer a la regidoria de Cultura i Patrimoni (Casa de la Vila), de dilluns a divendres, de 8 a 14h, o a l’Auditori Municipal, en l’horari habitual de l’equipament. En el moment de lliurar la sardina, les persones participants hauran d’omplir una butlleta. Del 3 al 27 de març, la Casa de la Vila (Major, 32) acollirà una exposició amb les sardines carnavaleres i fotografies del Carnaval 2022.


Altres activitats als barris
El Carnaval també es viurà als barris i als equipaments municipals amb unes activitats gratuïtes amb inscripcions prèvies. El dimecres 23 de febrer, a l’Hotel d’Entitats (Viver, 23) es podrà elaborar, a partir de les 17.30h, una disfressa de comparsa per participar en una Rua, que començarà a les 18.30h i que estarà encapçalada per la batucada dels Diables de Can Sant Joan. La fi de festa es farà a la plaça Bosc. El divendres 25 de febrer, el Centre Cívic Can Cuiàs organitza un taller de pinta-cares per a Carnestoltes que es farà de 17.30 a 19.30h. Finalment, el diumenge 27 de febrer es farà un ball i un concurs de carnaval amb premis en metàl·lic, a partir de les 17h, al Casal de Gent Gran Casa de la Mina (Avinguda de la Unitat, s/n).

D’altra banda, la Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) organitza el 23 de febrer, a partir de les 17.30h, el taller ‘Disfressa la teva sardina de Carnaval’. Destinada a infants de 6 a 10 anys i amb temàtica lliure, cal fer una inscripció prèvia omplint aquest formulari.

Darrera actualització: 25.02.2022 | 11:00