Montcada i Reixac recupera la festivitat de la Verge del Turó

Dilluns, 4 de setembre de 2023 a les 00:00

El consistori organitzarà aquest divendres, conjuntament amb la Parròquia de Santa Engràcia, la colla de gegants i la Coral Mare de Déu de Montcada, una jornada d’història i tradició per celebrar la festivitat de la Mare de Déu de Montcada, patrona del municipi.

El proper divendres 8 de setembre Montcada i Reixac celebrarà la festivitat de la Mare de Déu de Montcada, patrona del municipi, amb les festes del Turó. L’Ajuntament, conjuntament amb la Parròquia de Santa Engràcia, la colla de gegants i la Coral Mare de Déu de Montcada, organitzen aquesta festivitat amb l'objectiu de recuperar i impulsar una de les festes tradicionals de la ciutat.

Històricament, les festes del Turó havien esdevingut una de les festes majors de Montcada i Reixac i una de les festes populars més concorregudes del municipi, però el pas del temps i la desaparició de l'ermita de la Mare de Déu dalt del cim del Turó de Montcada havien reduït la programació a una missa. En aquest sentit, l'any passat, amb motiu del 70è aniversari de l'entronització de la Mare de Déu a la nova església, la Colla de geganters va recuperar la participació d'elements de cultura popular i tradicional com els gegants i les campanes. Aquest any, el consistori, conjuntament amb la Parròquia de Santa Engràcia, la colla de gegants i la Coral Mare de Déu de Montcada, recuperen els actes populars amb motiu de la festivitat de la patrona del municipi amb la ballada de sardanes i l'espectacle d'animació infantil.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, ha explicat que “les festes en honor de la patrona de la població, al marge de l'entorn del culte, responen a la celebració anual de l'existència i la persistència de la mateixa població a través de la història, prenent com a referència commemorativa i iconogràfica la figura de la marededeu i, en el cas de Montcada i Reixac, també de la figura del seu turó des del vessant patrimonial amb la pretensió de promoure la història i les tradicions locals”.

Les activitats commemoratives començaran divendres a la plaça de l'Església a les 17 h amb les activiatats organitzades pel consistori amb l'espectacle 'Quin sarau' del grup Xarop de Canya, la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Nova Vallès a les 18h i a el passeig de capgrossos pel carrer Major. A continuació tindran lloc les activitats organitzades per la Parròquia de Santa Engràcia, la colla de gegants i la Coral Mare de Déu de Montcada. Així, a les 19.15 h hi haurà un repic de campanes, l'ofici (19.30 h) a l'Església de Santa Engràcia i la cantada dels goigs en lloança a la Mare de Déu de Montcada (20.15h).

Darrera actualització: 05.09.2023 | 17:51