Montcada i Reixac recorda les víctimes del tren

Dimarts, 26 d'abril de 2022 a les 00:00

El tradicional acte institucional, que es realitza aquest dimecres, 27 d’abril, a la Cruïlla del soterrament, recupera el format amb públic presencial. L’homenatge també es podrà seguir en directe.

 

L’homenatge a les 176 víctimes del tren a Montcada i Reixac que hi ha hagut al llarg de la història tindrà lloc aquest dimecres, 27 d’abril, a les 19h. L’acte, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, tindrà lloc a la Cruïlla del soterrament i comptarà amb la participació de les autoritats municipals i dels representants de la plataforma. A causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, l’homenatge del 2020 es va haver de suspendre i l’edició de l’any passat es va fer sense públic i només van participar representants municipals i membres del col·lectiu ciutadà.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, demana la participació massiva de la ciutadania i de les entitats en aquest acte i afirma que “tot i que el soterrament el tenim a tocar no podem oblidar les vides de les 176 persones que s’han perdut durant tots aquests anys a les vies del tren, unes vies que tallen i esquarteren el nostre municipi i que són un perill constant per als seus habitants”. Campos ha destacat la importància d’aquesta futura obra per a Montcada i Reixac i ha recordat que “el soterrament no només beneficia els barris que queden separats als dos costats de les vies, sinó que és una millora per a tot el municipi, que guanyarà en mobilitat i en cohesió social i territorial i ens ajudarà a crear la nostra identitat com a poble”.

L’acte tindrà els tradicionals parlaments, el minut de silenci i l’ofrena floral a càrrec de la ciutadania. Enguany, la interpretació musical anirà a càrrec d’Albert Faz, professor, i Marta Rodríguez, alumna de l’Aula Municipal de Música. Durant l’acte es podrà veure un vídeo realitzat amb un dron de la zona de prop de 5 quilòmetres que se soterrarà entre Vallbona i el barri de Pla d’en Coll. L’homenatge també es podrà seguir en directe per montcada.cat i laveu.cat 

Aquest acte institucional arriba després de la visita de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i de la presidenta d’Adif al municipi del passat 4 d’abril.

Darrera actualització: 27.04.2022 | 21:43