Montcada i Reixac presenta el full de ruta econòmic i d’ocupació local dels propers cinc anys

Divendres, 21 de febrer de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament va presentar ahir dijous, 20 de febrer, el Pla Estratègic de Promoció Econòmica i Ocupació de Montcada i Reixac; un document que analitza les amenaces i oportunitats del municipi en l’àmbit ocupacional i traça el camí de les accions a desenvolupar en aquest camp fins al 2024.

El Pla pretén donar resposta als reptes de l’economia local, que impliquen impulsar l’economia 4.0 i l’economia circular, prevenir els efectes del canvi climàtic i afrontar l’envelliment de la població.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el representant de Notus -l’empresa encarregada de redactar l’informe- Oriol Homs, van acompanyar l’alcaldessa Laura Campos i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó, a una Sala Institucional de la Casa de la Vila que va agrupar més de 60 persones. Teixidó va ser l’encarregat d’inaugurar els parlaments posant en relleu la importància del pla “per donar una resposta reflexionada, consensuada i eficient a les qüestions claus del futur de la ciutat en l’àmbit de desenvolupament local i cicatritzar tot el mal que va fer la crisi econòmica”. D’altra banda, Campos va afirmar que “aquest pla és el full de ruta per planificar el nostre futur en l’àmbit de l’economia i l’ocupació. Volem revertir els anys de servei de Montcada cap a Barcelona i convertir-nos en el pont entre la capital catalana i els vallesos”. Aquest és el setè pla que presenta l’actual equip de govern en el marc de l’estratègia d’acció social.

Així mateix, l’alcaldessa va aprofitar per reivindicar la necessitat d’actuar de manera urgent entre administracions per activar mecanismes de cooperació i polítiques que protegeixin el teixit industrial del territori. “Cal activar el pacte per la reindustrialització al Vallès Occidental i dotar-lo econòmicament per oferir alternatives a la pèrdua de llocs de treballs”, va manifestar, en referència a l’incert futur de Nissan i als últims expedients de regulació a empreses de Montcada com Prysmian i TE Connectivity.

Per la seva banda, el conseller va destacar que el Pla reconeix la importància de la indústria com "un valor que aquest país no es pot permetre perdre" i del treball com "la millor política social sempre que sigui de qualitat". Entre les nombroses propostes recollides al document, el Homrani va assenyalar la creació del Consell Local de la Formació Professional: "Podem empoderar les persones amb una bona qualificació empresarial". Finalment, el Homrani va anunciar que a finals de març la Generalitat aprovarà el nou decret de polítiques d'ocupació, que té com a principal novetat la implicació de tots els agents socials.

Tota la informació del Pla Estratègic de Promoció Econòmica i Ocupació es pot consultar al portal economiaiocupacio@montcada.cat

Darrera actualització: 24.02.2020 | 08:32