Montcada i Reixac, present a la trobada estatal de la Unicef de consells infantils participatius

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 00:00

Tres representants del Consell Municipal d’Infants del municipi han pres part en aquest esdeveniment de reflexió i debat de caire estatal.

Tres representants del Consell d’Infants de Montcada i Reixac han participat aquest cap de setmana –4, 5 i 6 de novembre– a la setena Trobada Estatal de consells de participació d’infants i joves que convoca la Unicef i que s’ha celebrat a Cáceres. Carla Calvo, en representació de l’escola Mas Rampinyo; Carlota Hernández, en nom del Font Freda; i Paula López, de La Ginesta, han representat Montcada i Reixac en aquest esdeveniment, conjuntament amb altres 174 infants i joves d’arreu d’Espanya. Les altres ciutats catalanes presents al consell han estat Sabadell, Tarragona i Mollerussa (Lleida).

Les tres montcadenques han pres part a la trobada estatal i a més, Carlota Hernández ha format part del grup assessor que s’ha encarregat de dissenyar l’esdeveniment, format per una vintena de joves d’arreu de l’estat espanyol. Al llarg del curs escolar 2021-2022, aquest grup es va trobar cada quinze dies per definir l’acte.

Les trobades estatals de consells locals de participació és una iniciativa de la Unicef, durant la qual representants dels grups de participació es reuneixen i treballen temes en comú relatius a la infància i la joventut, per debatre sobre reptes de la societat. El lema d’aquesta edició ha estat ‘Nuestro futuro, nuestras ideas’.

Durant tot el cap de setmana, els infants i joves han participat a diverses dinàmiques i taules de treball per compartir experiències, opinions i diferents punts de vista fins arribar a una sèrie de conclusions que s’han plasmat en un manifest. Els temes i les conclusions extretes durant la trobada han estat la necessitat d’invertir més en salut mental; l’exigència d’una educació inclusiva real que doni especial suport a les famílies amb pocs recursos; l’atorgament de més ajuts a les famílies vulnerables per combatre la pobresa i la desigualtat; desplegar mesures contra el canvi climàtic vinculades al consum d’aigua i la reducció de residus; i fer seguiment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) especialment pel que fa a les zones rurals.

Darrera actualització: 07.11.2022 | 13:45