Montcada i Reixac es torna omplir de color i disbauxa amb el Carnaval

Dissabte, 18 de febrer de 2023 a les 23:00

Aquest dissabte s’ha celebrat la primera Rua post-Covid, que ha tornat a ser multitudinària amb la participació de 1.295 persones distribuïdes en 15 comparses, quatre d’elles de nova formació.

La Rua de Carnaval, la primera després de la pandèmia de la Covid-19 que va alterar la seva celebració en els dos anys anteriors, ha tornat a omplir de color els carrers de Montcada i Reixac, recuperant el seu caràcter multitudinari. Gairebé 1.300 persones hi han participat al llarg del recorregut i s’han repartit en 15 comparses, quatre d’elles de nova formació: AFA Escola Font Freda, Flow2K, AFA Elvira Cuyàs i AFA FEDAC Montcada. Els altres grups que han contribuït a l’èxit de la Rua han estat Terra Nostra Queens, La Salle Connect@, Agrupament Escola El Turó, Thirteen Gold, AMPA Reixac, Associació Territori Cultural Grisdance, Cirqs Krnival, Associació de Carnaval Grup Endansa, AFA El Viver, Associació Cultural i de Lleure La Gralla i No Somos Nadie.

El trajecte s’ha iniciat a les 17h al carrer Bifurcació, de Can Sant Joan, i ha continuat per Bateria, Masia, avinguda de la Unitat, Elionor, Major, Rambla dels Països Catalans i Camí de la Font Freda. Abans de començar el recorregut, les comparses participants han rebut un trofeu commemoratiu de mans de l’alcaldessa, Laura Campos, i de la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs. La Rua ha estat encapçalada pel grup de batucada Bricanderia i enguany, també s’ha recuperat el sambòdrom amb grades supletòries per a 700 persones que l’Ajuntament ha instal·lat davant del pavelló Miquel Poblet i que ha servit perquè les comparses tanquessin la seva participació amb un ball final.


Més activitats de Carnaval
Aquest diumenge es farà el lliurament de premis del concurs de sardines carnavaleres, que s’han pogut fer amb paper, roba o material reciclat. L’acte es farà a la plaça de l’Església, a les 12h, i també hi haurà ball infantil amb l’espectacle ‘Gira gira, a càrrec de Diverband. A la tarda, es farà un ball i un concurs de Carnaval al Casal de Gent Gran Casa de la Mina (Av. de la Unitat, s/n), a partir de les 17h i amb l’organització de l’Associació de Gent Gran del Casal.

Les fotografies més significatives del Carnaval 2023 i una mostra de les sardines més carnavaleres es podran veure en una exposició que estarà disponible entre el 23 de febrer i el 19 de març a la Casa de la Vila (Major, 32).

Darrera actualització: 20.02.2023 | 08:48