Montcada i Reixac dóna un ultimàtum al Ministeri de Foment i Adif

Divendres, 14 de setembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) no acceptaran cap més demora en el compliment dels compromisos adquirits per l’Estat per al soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi.

Així ho ha manifestat aquesta tarda l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, durant la concentració convocada pel consistori i la plataforma ciutadana després que un veí del municipi perdés ahir la vida al darrer atropellament d’un tren al pas a nivell del carrer Pasqual. Prop de 300 persones han participat a l’acte que s’ha fet davant el monòlit en record a les víctimes del tren, al carrer Bogatell.

Durant la seva intervenció l’alcaldessa ha afirmat que “portem 30 anys esperant amb paciència el soterrament però se’ns ha acabat la paciència” i ha afegit que “Montcada no acceptarà més demores al calendari pactat amb el Ministeri i amb Adif per a les reunions de la comissió de seguiment del soterrament ni en les Inversions previstes en seguretat a les vies i als passos a nivell fins que arribi l’actuació”.  Campos ha donat a l’Estat i a Adif una setmana de marge perquè convoquin la comissió de treball del soterrament de l’R2 que ha estat ajornada en tres ocasions des del passat mes de juny.

Per la seva banda, Ramon Bueno, com a representant la plataforma ha afirmat que “si en una setmana no hi ha data de reunió estudiarem un canvi d’estratègia i actitud perquè la nostra reivindicació és irrenunciable”. El representant del col·lectiu ciutadà ha llegit un missatge de suport de la plataforma ciutadana de Múrcia que també reclama el soterrament de les vies al seu pas per la ciutat. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci i bona part de les  persones assistents ha tallat les vies fins a les 20h.

 

Darrera actualització: 14.09.2018 | 21:09