Montcada i Reixac dona oficialment la benvinguda als infants sahrauís

Dimecres, 17 de juliol de 2019 a les 11:00

Dos nens i una nena entre 11 i 12 anys passen l'estiu amb famílies del municipi i participaran a activitats lúdiques, culturals i esportives.

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va reivindicar el paper del municipalisme en la denúncia i conscienciació respecte la vulneració dels drets humans. “Duem a terme accions de sensibilització sobre la situació d’algunes persones arreu del món, com és el cas del poble sahrauí, un cas clar de vulneració dels drets humans”, va indicar l’edil durant l’acte oficial de benvinguda als tres infants sahrauís que passen l’estiu amb famílies del municipi. En aquest sentit, l'edil va agrair les famílies acollidores el seu esforç per donar suport a les colònies. Per tercer any consecutiu, el consistori i Montcada Solidària participen al projecte ‘Vacances el pau’, amb l’objectiu que infants del Sàhara s’allunyin durant unes setmanes de les dures condicions de la vida al desert, passin per revisions mèdiques i gaudeixin de propostes lúdiques i culturals a Montcada i Reixac i poblacions del voltant.

L’acte va tenir lloc a la plaça Joan Fuster, coincidint amb les activitats del programa Juliol a les places. L’alcaldessa va explicar les accions que des del municipi s’han fet en el darrer any sobre el refugi i la situació de la població sahrauí en particular, com el concert solidari de gòspel que s’organitza cada mes de novembre, la projecció del documental ‘Fusells o pintades’, les accions als centres educatius, l’edició de material de sensibilització (bosses i polseres) i l’elaboració d’una exposició de producció pròpia sobre la situació del Sàhara, que s’exposarà als centres cívics i s’oferirà als centres educatius. La benvinguda va incloure una narració d’un conte, a càrrec d’Irènia.

Darrera actualització: 17.07.2019 | 13:19