Montcada i Reixac disposarà d’un Pla Local d’Habitatge

Dimarts, 14 de febrer de 2023 a les 00:00

Gràcies al suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, aquest document servirà per analitzar la situació actual de l’habitatge al municipi i definir estratègies per al futur. Durant la seva elaboració, s’obrirà un procés participatiu per conèixer el punt de vista de la ciutadania, entitats i sectors implicats. 

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Montcada i Reixac procedirà a elaborar un nou Pla Local d’Habitatge (PLH), gràcies al suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, i amb la implicació de les regidories d’Habitatge, Participació Ciutadana i Comunicació.

El PLH serà l’instrument de planificació de les polítiques municipals d’habitatge dels propers sis anys. En aquest document, es definiran les estratègies i propostes a desenvolupar per assolir el dret a l’habitatge d’una manera digne i assequible, així com per donar resposta a les necessitats detectades al municipi en aquesta matèria. L’objectiu del PLH és portar a terme una anàlisi de la situació actual i, posteriorment, emetre un diagnòstic que ajudi a definir estratègies i actuacions concretes per tal de donar resposta en el futur a les situacions detectades.

La redacció d’aquest pla neix amb la voluntat d’informar i donar veu al conjunt de la ciutadania de Montcada i Reixac sobre les necessitats, problemàtiques i propostes d’actuació que definiran les futures polítiques d’habitatge del municipi, així com identificar les diferents visions sobre aquest tema, generar reflexions compartides i implicar els diferents agents vinculats en aquest àmbit.

Per a dur a terme aquesta tasca, el consistori ha obert un procés participatiu amb la voluntat d’implicar la ciutadania i diverses entitats del municipi; professionals i agents socials específics del sector de l’habitatge; personal tècnic municipal, i grups polítics amb representació municipal, amb la intenció d’identificar diferents visions sobre l’estat de l’habitatge, així com recollir propostes per afrontar accions en el futur.

Pel que fa a la ciutadania, aquesta podrà participar en la fase de diagnosi emplenant un qüestionari sobre diferents aspectes relacionats amb l’habitatge (preus, disponibilitat, accés, problemàtiques associades...) que estarà disponible entre el 14 i el 27 de febrer a la nova plataforma Montcada Participa i a la pàgina web de l’Ajuntament (www.montcada.cat) sense necessitat de registrar-se prèviament. Properament, es portaran a terme diverses reunions amb entitats vinculades amb l’habitatge per poder recollir les seves aportacions per a la redacció del PLH, així com diferents sessions de treball amb representants polítics i tècnics municipals. A mitjans de març, també s’organitzarà un taller participatiu que estarà obert a la ciutadania i especialment a les entitats locals, per tal de debatre sobre la situació de l’habitatge al municipi. Durant la tardor, es preveuen fer noves sessions participatives per a contrastar i avaluar les propostes incloses, així com per elaborar les accions que s’inclouran en el Pla, que hauria d’estar enllestit durant el primer trimestre de 2024.

“Aquest primer Pla Local d’Habitatge ens ajudarà a plasmar sobre el paper la situació actual que tenim al municipi i ens permetrà planificar les polítiques d’habitatge per als propers sis anys”, ha valorat la regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament, Jessica Segovia, qui també ha destacat que el document es redactarà “obrint un procés participatiu que ens servirà per conèixer l’opinió i les inquietuds de la ciutadania, les entitats i els professionals vinculats a aquest sector”

Darrera actualització: 16.02.2023 | 08:44