Montcada i Reixac compta aquest estiu amb 7 refugis climàtics

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 00:00

Al 2021, el municipi comptava amb dos espais amb aquesta certificació. Aquest projecte el gestiona l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Montcada i Reixac compta amb 7 refugis climàtics, dos més que l’any passat. A la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) i a la plaça Joan Fuster (Pla d’en Coll) s’hi afegeixen l’edifici de l’Ajuntament (Av. Unitat, 6), la Casa de la Vila (Major, 32), l’Espai Cultural Kursaal (Masia, 39), la seu de Desenvolupament Econòmic Local (Alt de Sant Pere, 73), i el Casal de la gent gran Casa de la Mina (Av. Unitat, sn).

La xarxa metropolitana de refugis climàtics és un projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que atorga la certificació de refugis climàtics a espais interiors amb climatització o bé, exteriors que disposin de zones d’ombra, bancs, espais  d’estada i una font, a més de tenir una ubicació accessible. Els refugis climàtics permeten a la ciutadania refugiar-se de les temperatures extremes dels mesos càlids, en especial durant les onades de calor com les que s’estan vivint aquests dies.

L’AMB disposa d’una xarxa de 55 espais públics que ofereixen refugi climàtic a la ciutadania, especialment a les persones més vulnerables a la calor. La xarxa ha passat dels 20 espais de la temporada passada als 55 d’enguany, que són en un 45% parcs i en un 55%, equipaments interiors; majoritàriament, biblioteques.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 10:56