Montcada i Reixac commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna

Dimecres, 14 de febrer de 2018 a les 00:00

El dia oficial de l'efemèride, el 21 de febrer, diferents departaments i entitats fan activitats a la Biblioteca Elisenda per promoure la diversitat lingüística.

La Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) acollirà el 21 de febrer un acte per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM), coincidint amb la data de l'efemèride. L'activitat començarà a les 17.30 h i tractarà sobre el joc com a referent comú entre cultures. El programa inclou un conta-contes en català a càrrec de la Casa Amaziga de Catalunya, espais de jocs dinamitzats per entitats del municipi, amb activitats com la xarranca, tabes o cal·ligrafia multilingüe, i una exposició sobre jocs universals amb el nom en català i altres llengües maternes de la població montcadenca, amb la col·laboració de l'alumnat del Servei Local de Català. També es farà difusió de la campanya 'I tu, jugues en català?', del Consorci per la Normalització Lingüística. La iniciativa es fa a Montcada i Reixac per primer cop amb l'objectiu de posar en valor la diversitat lingüística del municipi i les diferents llengües familiars que s'hi parlen. Es tracta d'una proposta conjunta de l'Ajuntament, el Pla Educatiu d'Entorn, les biblioteques, la Xarxa Antirumors i el Servei Local de Català.

La Unesco va proclamar el 21 de febrer del 2000 el Dia Internacional de la Llengua Materna arreu del món, amb l'objectiu de promoure la diversitat lingüística i cultural i el plurilingüisme. L'efemèride pretén mostrar com les llengües esdevenen una eina de preservació i desenvolupament del patrimoni cultural i generen solidaritat, enteniment, tolerància i diàleg. Des de la seva creació, el DILM s'ha dedicat cada any a una temàtica i enguany gira al voltant del joc com a enllaç entre cultures.

Darrera actualització: 21.02.2018 | 09:33