Montcada i Reixac commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica 2020

Diumenge, 26 d'abril de 2020 a les 00:00

L'efemèride és aquest diumenge, 26 d'abril, i l'Ajuntament i l'Observatori contra l'Homofòbia han elaborat un manifest reivindicatiu.

Montcada i Reixac commemora un any més el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica, que oficialment és avui diumenge, 26 d’abril. L’Ajuntament i l’Observatori Contra l’Homofòbia han elaborat un manifest, amb el lema ‘L’amor no podrà estar mai confinat. Trenquem els prejudicis cap a les relacions lèsbiques! Fem-nos visibles! MiRaLES!’

‘És molt important que les institucions públiques fem visible la normalització d’un fet tant senzill com que les dones puguin tenir relacions afectives i sexuals amb altres dones amb llibertat i sense pors; fer visibles les relacions lèsbiques ha de ser possible tant en l’àmbit laboral, escolar o familiar’, indica el text.

L'any 2008, tres anys després de l'aprovació del matrimoni igualitari, es va fixar el 26 d’abril com a dia de la Visibilitat Lèsbica, per iniciativa de Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (FELGTB). El manifest municipal subratlla que dins la diversitat de les reivindicacions LGTBIQ, ‘el col·lectiu de dones lesbianes pateix una opressió específica en l’encreuament del gènere escollit o sentit (dona) amb l’opció afectiva i sexual escollida o sentida (lesbiana)’.

El document parla de la discriminació de les lesbianes des del punt de vista laboral, educatiu i familiar. ‘En situació de confinament, algunes de les discriminacions i agressions poden disminuir (...) però d’altres poden augmentar, com a l’àmbit familiar, on encara persisteixen esquemes tradicionals i normatius que fàcilment poden comportar situacions molt difícils per a les dones lesbianes’. El text també manifesta que les dones lesbianes ‘tenen poca visibilitat i notorietat pública dins el mateix col·lectiu LGTBI, són vagament esmentades en les lluites i manifestacions i recauen sobre elles molts estereotips’.

Darrera actualització: 27.04.2020 | 12:23