Montcada i Reixac commemora el 90è aniversari de la Segona República amb dues xerrades i una exposició

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 10:00

Les conferències es faran els dies 7 i 14 d’abril i serviran per estrenar l’acord de col·laboració al que han arribat el Museu Municipal i l’Aula d’Extensió Universitària. A la Casa de la Vila, es podrà veure una mostra sobre l’esplendor cultural i associatiu que la II República va generar al municipi.

Amb motiu de la commemoració del 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, el Museu Municipal de Montcada i Reixac organitza conjuntament amb l’Aula d’Extensió Universitària (Aula MiR) dues xerrades que es faran els dies 7 i 14 d’abril i que serviran per estrenar l’acord de col·laboració al que han arribat ambdues entitats amb l’objectiu d’aglutinar esforços i dinamitzar la participació a les activitats que organitzen. Amb el títol ‘La Catalunya autònoma (1931-1936): Baluard de la República i excepcionalitat territorial i política?’, la primera xerrada es farà el dia 7, a les 18h, a l’Auditori Municipal, i anirà a càrrec de David Martínez Fiol, professor associat d’Història Moderna i Contemporània de la UAB i catedràtic de Geografia i Història a l’Institut de Mollet del Vallès.

D’altra banda, el dia 14, també a l’Auditori (18h), es podrà assistir a la xerrada ’90 anys de la proclamació de la II República a Montcada i Reixac’, a càrrec de María del Puerto Muñoz Ferreiro, professora de ciències socials a l’Aula Escola Europa, i Óscar Heredia, professor de Ciències Socials a l’Institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès. Ambdós han estat els autors del llibre ‘La Segona República i la Guerra Civil a Montcada i Reixac (1931-1943)’. Aquestes xerrades s’inclouen en la programació anual de l’Aula d’Extensió Universitària i s’adreça als socis de l’entitat. Altres persones que puguin estar interessades han d’enviar un correu electrònic a museumunicipal@montcada.org o aulamontcada@gmail.com o han de contactar als telèfons 935 651 122 /610 144 499.

En el marc de l’aniversari de la II República, la Casa de la Vila també acollirà, entre el 14 d’abril i el 6 de juny, l’exposició ‘La Segona República a Montcada i Reixac: l’esplendor cultural’. Aquesta iniciativa forma part del projecte Memòria en Xarxa organitzat per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona que consisteix en una exposició dispersa en el territori sobre un fet històric. En el cas de Montcada, el mòdul expositiu tractarà sobre l’esplendor, en matèria cultural i associativa, que es va produir amb l’arribada de la II República. 

Darrera actualització: 06.04.2021 | 12:20