Montcada i Reixac celebrarà cada any ‘El dia de la Cultura Popular’

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 11:00

Les entitats que fomenten les manifestacions que emanen de les tradicions, i que porten més d’un any aturades a causa de les restriccions sanitàries contra la Covid-19, tindran una acte de reconeixement institucional. La data, encara per decidir, sorgirà del treball que farà una Taula de Cultura.

El Ple ordinari del mes d’abril va aprovar per unanimitat una moció que demana que el calendari festiu de la ciutat incorpori ‘El dia de la Cultura Popular de Montcada i Reixac’ amb l’objectiu de fer un acte institucional de reconeixement per posar en valor  totes les entitats i persones que fomenten les manifestacions artístiques, folklòriques i socials que emanen directament del sistema de creences, valors i tradicions, un sector que està aturat des de fa més d’un any i que s’ha vist especialment perjudicat per l’aplicació de totes les restriccions sanitàries contra la Covid-19.

La moció, que va ser presentada pel PSC i que ha estat consensuada amb la resta de grups amb representació al Ple, proposa la creació d’una Taula de Cultura que serveixi com un organisme de consulta i assessorament sobre les activitats culturals de l’Ajuntament, que garanteixi un marc de participació ciutadana, recollint les aportacions dels diferents col·lectius, sectors i entitats de la vida cultura del municipi. En aquest sentit, es proposa que la data per celebrar ‘El dia de la Cultura Popular de Montcada i Reixac’ es decideixi mitjançant un acord entre els grups municipals i les entitats culturals populars per tal de fer-ho amb el major suport possible. Al mateix temps, el text aprovat per unanimitat també demana que es fomentin les actuacions culturals de carrer, en el moment que les mesures sanitàries contra la Covid-19 ho facin possible.

Durant el debat de la moció, tots els grups van felicitar a totes les escoles i entitats de ball del municipi que ahir van commemorar el Dia Internacional de la Dansa i a La Unió de Mas Rampinyo per la celebració enguany del seu centenari. 

Darrera actualització: 30.04.2021 | 11:40