Montcada i Reixac celebra el Dia dels Museus amb portes obertes virtuals

Dissabte, 16 de maig de 2020 a les 11:00

Entre el 16 i el 18 de maig es publicaran als espais web municipals dos vídeos sobre el Museu Municipal i la Casa de les Aigües.

El Museu Municipal de Montcada i Reixac celebra enguany el Dia Internacional dels Museus –que oficialment es el 18 de maig– amb portes obertes virtuals al mateix Museu i a la Casa de les Aigües. D’una banda, l’equipament s’afegeix a la iniciativa de la Generalitat ‘Finestres obertes en línia’, mitjançant la qual museus de Catalunya programes visites virtuals guiades o bé, mostren  en un vídeo les seves instal·lacions i el seu fons amb motiu de l’efemèride.

‘És una magnífica oportunitat per conèixer de la mà d’experts les peces del fons del Museu Municipal, relacionades amb les diferents etapes històriques de la ciutat, i la joia arquitectònica modernista, la Casa de les Aigües, on podrem descobrir alguns dels seus elements gairebé únics al món i alguns episodis poc coneguts de la seva història’, ha expressat la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs.

En el cas de Montcada i Reixac, amb un audiovisual de cinc minuts, en el qual el tècnic del museu, Adrián Soler, explica alguns conceptes de la història del municipi mitjançant peces de la col·lecció municipal. Aquest vídeo es podrà veure a partir d’aquest dissabte 16 de maig, a www.montcada.cat/temes/museu/ i www.laveu.cat i des del 16 fins al 18 de maig estarà penjat a patrimoni.gencat.cat.

El dia 18 es publicarà el reportatge sobre la Casa de les Aigües, d’uns 15 minuts de durada, als espais web municipals. Es tracta d’una visitada guiada a la joia del patrimoni modernista industrial, a càrrec de Manuel Martín, doctor en història contemporània i especialista en el tema de l’abastiment d’aigua a Barcelona. Els audiovisuals els ha elaborat Montcada Comunicació.  
 

Darrera actualització: 18.05.2020 | 10:54