Montcada i Reixac acull la Festa de la Xarxa de Biblioteques

Dilluns, 16 de desembre de 2019 a les 00:00

L'acte s'ha celebrat aquest dilluns, 16 de desembre, al complex Montcada Aqua i ha estrenat el debat 'Converses incendiàries'.

El Teatre Municipal i la Biblioteca Elisenda –al complex Montcada Aqua (Tarragona, 32)– han acollit enguany la trobada anual que organitza la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona, aquest dilluns, 16 de desembre. L’acte ha consistit en el reconeixement a les persones que treballen a l’XBM i que aquest 2019 s’han jubilat, un concert i la primera edició del debat ‘Converses incendiàries’, moderat per la periodista Elisenda Roca, durant el qual, en un to distès, s’ha debatut sobre el futur del fons bibliogràfic i musical de les biblioteques, el paper dels usuaris en la programació d’activitats, si s’ha d’aïllar el silenci o bé, el soroll i si les biblioteques han d’incorporar nous perfils professionals a la seva plantilla.

En el torn de parlaments, la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha agraït que la Diputació hagi triat Montcada i Reixac per celebrar la festa, “en un any tan especial per a nosaltres com ha estat aquest 2019, que hem tirat endavant l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil”, ha dit. L’edil ha parlat del “valor inqüestionable” de les biblioteques avui dia i de l’adaptació del personal per donar resposta a les noves necessitats socials. “Avui dia, les biblioteques van més enllà d’un espai físic i han esdevingut un veritable servei”, ha manifestat Borràs. El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, ha indicat que “la cultura és la bandera i el senyal del progrés del país” i ha expressat que les biblioteques avui dia “són espais dinàmics i de creació”.

Darrera actualització: 16.12.2019 | 13:08