Montcada i Reixac acull els participants d'un camp internacional de treball

Dijous, 1 de juliol de 2021 a les 00:00

Una desena de joves, d’entre 18 i 25 anys de cinc nacionalitats diferents, faran tasques de voluntariat a benefici de la comunitat en un projecte anomenat ‘Coopera amb Montcada i Reixac’ que organitza la Fundació Escolta Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament.

  • El camp de treball va començar aquest dimecres, 30 de juny, i s’allargarà fins al 14 de juliol. Els participants, que provenen de Catalunya, França, Itàlia, Turquia i la República Txeca, estan allotjats a l’escola Font Freda.
  • Els voluntaris i voluntàries faran tasques de manteniment en aquest centre educatiu, treballaran a l’hort comunitari de Mas Duran i ajudaran a la sensibilització ciutadana sobre la temàtica LGTBI.

Un grup de 10 joves, amb edat compreses entre els 18 i els 25 d’anys i de diferents nacionalitats, participen en un camp de treball internacional anomenat ‘Coopera amb Montcada i Reixac’ que organitza la Fundació Escolta Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament. El camp de treball, format per joves que provenen de Catalunya, França, Itàlia, Turquia i la República Txeca i que estaran allotjats a l’escola Font Freda, ha començat aquest dimecres, 30 de juny, i s’allargarà fins al 14 de juliol.

Aquest camp de treball està orientat com una acció comunitària d’aprenentatge i servei mitjançant una experiència de voluntariat, on els participants es responsabilitzen de realitzar una feina de suport en l’àmbit social, mediambiental, cultural i educatiu en convivència amb altres joves de cultures diferents. En el projecte ‘Coopera amb Montcada i Reixac’ es duran a terme tasques de contribució amb la comunitat local que consistiran en treballs a l’hort comunitari de Mas Duran, la sensibilització ciutadana sobre la temàtica LGTBI a través de la pintura de mobiliari urbà i tasques de manteniment a l’escola Font Freda.

Els participants al camp del treball han estat rebuts aquest dimecres per una representació de l’Ajuntament que encapçalava el regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido. Garrido els hi ha donat la benvinguda i els ha agraït la seva presència al municipi per fer tasques de voluntariat a benefici de la comunitat.

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, té com a missió promoure l’educació d’infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l’escoltisme laic català, a través de la generació de reflexió i pensament i de prestació de serveis de formació, així com educatius i de lleure. L’objectiu dels seus camps de treball són els de fomentar el voluntariat i els valors propis d'una ciutadania responsable, participativa i implicada en la millora del seu entorn social, natural i patrimonial.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 10:40