Montcada Emprèn 2017 contribueix a la creació de 25 llocs de feina

Dilluns, 29 de gener de 2018 a les 11:00

El servei el gestiona Promoció Econòmica i Ocupació i dóna suport, assessora i acompanya persones amb una idea de negoci.

Montcada Emprèn, va atendre al 2017 un total de 193 persones. Al 2016, la xifra va ser de 186 i al 2015, de 154. “L’increment de persones usuàries i d’atencions durant aquests tres anys de trajectòria del projecte demostra que el servei s’està consolidant a la ciutat”, va manifestar el president de l’Àrea Econòmica i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil, durant l’acte de cloenda de la temporada 2017 i de presentació del curs 2018, que va tenir lloc el 26 de gener, a la Casa de la Vila. L'acte va incloure una sessió sobre com millorar i fidelitzar l'equip col·laboratiu, a càrrec de l'experta Teresa Guix.

Montcada Emprèn inclou diferents activitats sobre emprenedoria, com atencions individuals, tallers en grup i fins i tot, visites a empreses. Al 2017, el servei va fer 150 hores d'atenció individualitzada, 2 tallers de pla d'empresa i 8 sessions del Club de l'emprenedor. Montcada Emprèn ha acompanyat i assessorat persones amb idea de negoci i al llarg del 2017 es van generar 25 llocs de feina. De les 193 persones ateses i assessorades, la majoria es troben en la franja de 25 a 45 anys (58%) i el 56% són dones. "Estem contents de poder donar suport i veure com les dones emprenen projectes, però també detectem que el col·lectiu femení té més necessitats d'autoocupar-se per la manca d'opcions al mercat laboral", va dir Gil.

Cara el 2018, Montcada Emprèn preveu reforçar les activitats habituals i crear-ne de noves, com un espai de col·laboració online per compartir experiències. En col·laboració amb la Biblioteca Elisenda de Montcada, Promoció Econòmica i Ocupació ha creat un espai de coworking a l'equipament, amb una sala per treballar i fer reunions. La biblioteca té un espai amb bibliografia específica sobre emprenedoria i empresa, es faran dues sessions del denominat 'taller de savis', amb el testimoni de persones emprenedores que han assolit èxit amb el seu projecte. També està prevista la creació d'un club de lectura empresarial i, en col·laboració amb l'institut La Ferreria, es donarà a conèixer l'emprenedora entre el jovent.

Darrera actualització: 29.01.2018 | 12:08