Montcada a Escena celebra la seva 15a edició amb algunes novetats

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 14:00

Per primera vegada, el cicle de teatre local comptarà amb la participació d’una companyia convidada de fora del municipi i el muntatge conjunt de tots els grups locals servirà per inaugurar la Mostra.

Montcada Escena, el cicle de teatre local que organitza la regidoria de Cultura i Patrimoni, celebra enguany la seva 15a edició amb algunes novetats respecte a altres edicions. Una de les més importants és que el muntatge conjunt amb participants de tots els grups locals servirà per inaugurar la Mostra en comptes de tancar-la. Serà el 8 d’octubre, al Teatre Municipal (Tarragona, 32), amb l’obra ‘Les carrega el diable’  (20h). Es tracta d’un espectacle de creació pròpia que, amb un fort component visual i escenes de curta durada que no segueixen un fil argumental, pretén reflexionar sobre els efectes que la guerra produeix sobre les persones. Aquest muntatge es podrà veure en una segona representació que es farà el 9 d’octubre, a les 18h, al Teatre Municipal.

L’altra novetat de l’edició d’enguany de la Mostra serà la participació, per primera vegada, d’una companyia convidada de fora del municipi. Es tracta del grup Maçateatre, de Maçanet de la Selva, que representarà l’obra ‘S.O.S.’ el 22 d’octubre (20h), a l’Espai Cultura Kursaal (Masia, 39). El muntatge, que va guanyar el Premi Espectador de la 31a edició de la Mostra de Teatre Amateur de Santa Perpètua, és un thriller teatral en temps real ambientat en la centraleta del telèfon d’emergències 112.

El primer espectacle d’un grup local serà el 12 de novembre, a càrrec del grup Teatrac, que el 12 de novembre, a les 20h, representarà l’obra ‘Con3vèrsies’ al Kursaal. Es tracta d’un muntatge amb textos de Neil Labutte i Montserrat Teruel (component del grup) que ofereixen a l’espectador, a través de tres converses controvertides, la possibilitat de sentir-se interpel·lat, així com variar d’opinió durant el decurs de l’obra.

El 20 de novembre, serà el torn del grup Tea345, que estrena l’adaptació teatral del llibre ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, un èxit literari de vendes que narra la investigació de la mort d’un gos a càrrec del protagonista, un jove amb síndrome d’Asperger. La representació es farà a les 18h, al Teatre Municipal.

La Jove Finestra Estràbica també aprofitarà el Montcada a Escena per estrenar la seva nova obra: P.A.V.O. (Partido Artistas Vividores Ofendiditos). Es tracta d’una obra de crítica social on un grup de bufons juguen i s’enriuen de l’actualitat d’una manera satírica. El muntatge es podrà veure el 26 de novembre, a les 20h, al Kursaal.

El grup TamTaller, amb integrants dels cursos de teatre de l’Ajuntament que es va estrenar a l’edició de l’any passat, torna enguany a la Mostra per representar el muntatge ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’. Aquest obra coral, en la que la relació entre personatges és fonamental, es podrà veure el 10 de desembre, a les 20h, al Kursaal.

La 15a edició del Montcada a Escena es tancarà el 18 de desembre, a les 18h, al Kursaal amb la representació de ‘Mujeres atacadas’, a càrrec del grup Teatroia’t. Es tracta d’una comèdia esbojarrada amb la que el grup afronta el repte de fer una adaptació del llenguatge cinematogràfic al teatral. A diferència dels anys anteriors, en aquesta clausura de la Mostra no es farà l’entrega del Premi Dalmau, que reconeix la trajectòria de persones del municipi vinculades a les arts escèniques, i del guardó al millor espectacle professional de la temporada anterior. Els guanyadors es donaran a conèixer al març de 2023, coincidint amb els actes de celebració del Dia Internacional del Teatre, que es commemora el 27 de març.

En relació amb aquesta nova edició del Montcada a Escena, la regidora de Cultura, Maria Rosa Borràs, ha destacat que aquest cicle teatral “torna amb forces renovades i noves propostes que, de ben segur, seran del grat del públic que any rere any gaudeix dels nostres artistes locals”.

Entrades a la venda
Les entrades per a tots els espectacles programats ja es poden comprar a l’Auditori Municipal (Església, 12) o bé, al web www.teatremontcada.cat, a la secció Montcada a Escena. El preu de les entrades per a totes les obres de teatre d'aquest cicle és de 8 euros.

Darrera actualització: 15.09.2022 | 10:00