Millores dels tancaments de les quatre línies ferroviàries del municipi

Dijous, 1 d'agost de 2019 a les 00:00

Adif destinarà un total de 681.000 euros a la instal·lació de més de 2.600 metres de tanques per millorar les mesures de seguretat a les quatres línies que creuen el municipi.

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha comunicat a l’Ajuntament que ja ha adjudicat les obres per millorar els tancaments a les línies ferroviàries de la R2, R3, R4 i R7. L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha afirmat que “aquestes millores de les infraestructures ferroviàries que trinxen el municipi i que hem reclamat reiteradament el consistori i plataforma Tracte Just Soterrament Total arriben dos anys tard”. Campos ha remarcat que “aquestes actuacions s’han de fer per garantir la seguretat de la ciutadania fins que comencin les obres del soterrament de la R2”. L’alcaldessa ha indicat que “a petició del consistori la millora de les tanques es farà a les línies de França, Manresa i Vic i no només a la R2, com inicialment havia previst Adif, ja que hi ha punts de la xarxa ferroviària on no hi ha tanques o han estat robades”.

El contracte ha estat adjudicat a l'empresa Comsa i el termini estimat d'execució dels treballs és de 5 mesos. Les noves tanques tenen una alçada de 2’5 metres per evitar la intrusió i el trànsit indegut de persones per punts no autoritzats i els abocaments de residus. En el seu comunicat Adif reconeix que ha adaptat aquest sistema per al municipi a causa de l'elevada freqüència de circulacions de tren pel nucli urbà de la localitat i l'elevat índex de vandalisme que pateixen els tancaments actuals. Adif també ha comunicat que també es desmuntaran 2.300 m de tanca metàl·lica, es desbrossarà una superfície de 3.000 m2, s'executaran més de 1.350 m3 d'excavacions i es construiran fonamentacions amb 1.065 m3 de formigó armat i més de 50.000 kg d'acer.

L’Ajuntament també ha demanat a Adif la millora en matèria de seguretat dels dos passos a nivell, ubicats als carrers Bogatell i Pasqual. El consistori ha reclamat la construcció de dos passos de vianants segregats del pas de vehicles fins que s’iniciïn les obres del soterrament previstes per al segon semestre del 2020.

Darrera actualització: 01.08.2019 | 12:37