Més d’un centenar de persones han fet la prova per obtenir l’ACTIC a la Biblioteca Elisenda de Montcada

Dimecres, 12 de gener de 2022 a les 00:00

L’equipament va començar a oferir aquest servei el passat mes de juliol i les persones que superen la prova d’autoavaluació obtenen una acreditació de la Generalitat que demostra les seves competències en les tecnologies de la informació i la comunicació.

  • L’equipament disposat de llibres tots els nivells per poder preparar aquesta prova i s’ha de demanar cita prèviament al web actic.gencat.cat.
  • A causa de la forta demanda, l’examen es pot fer tots els dies d’obertura de la biblioteca: dilluns, dimarts i dimecres, a les 15.30h, i dijous, divendres i dissabtes, a les 10h.

Un total de 115 persones han fet a la Biblioteca Elisenda de Montcada (Tarragona, 32) la prova per obtenir l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) des de que aquest equipament va començar a oferir aquest servei el passat mes de juliol. Els exàmens per aconseguir alguns d’aquests certificats –basic, mitjà o avançat- consisteixen en una prova per ordinador que s’avalua automàticament i amb una petició prèvia de cita al web actic.gencat.cat. Davant d’aquesta important demanda, la Biblioteca Elisenda de Montcada ha decidit ampliar el seus horaris per fer la prova i es pot demanar hora per a tots els dies d’obertura de l’equipament: dilluns, dimarts i dimecres, a les 15.30h, i dijous, divendres i dissabtes, a les 10h. A la biblioteca, es poden trobar els llibres de tots els nivells d’ACTIC per tal que els usuaris puguin preparar l’examen.

L’ACTIC és una certificació que demostra les competències sobre tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Les persones que superen satisfactòriament la prova obtenen un certificat (bàsic, mitjà o avançat) que emet la Generalitat i que els possibilita acreditar un determinat nivell (1, 2 o 3, respectivament) de competències en TIC davant de qualsevol empresa o administració. Es tracta d’una eina que pot facilitar la recerca de feina, la promoció en l’entorn laboral, l'accés a eines d’aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional.

Els entorns de treball a què es refereixen els continguts de l’ACTIC inclouen no solament els ordinadors personals clàssics, sinó el conjunt d'eines TIC (tauletes, telèfons mòbils, sistemes GPS...). L'ACTIC avalua la competència digital de la persona i no les habilitats en l’ús de productes concrets (ja es tracti de maquinari o de programari). Incorpora el coneixement de conceptes essencials relatius a la societat de la informació, la societat en xarxa i la cultura digital. Un element fonamental que inclou són les bones pràctiques, orientades a l’eficiència, l’ergonomia, el medi ambient i el respecte als drets i al treball de les altres persones.

L’acreditació de la Biblioteca Elisenda com a centre col·laborador d’ACTIC des del passat mes de juliol és una acció inclosa en el pla d’acció 2021 de les biblioteques de Montcada i Reixac, ja que una de les línies de treball d’aquest programa marc és contribuir a la reinserció laboral de la ciutadania.

Darrera actualització: 12.01.2022 | 11:10