Més de 300 aspirants opten a cobrir cinc places d’agent de la Policia Local

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 00:00

Les proves de coneixements de cultura general i sobre el temari es faran aquest dimarts al pavelló Miquel Poblet seguint amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19

El pavelló Miquel Poblet acollirà el 22 de desembre dues de les proves del procés de selecció que l’Ajuntament ha engegat per cobrir cinc places d’agent de la Policia Local. La convocatòria, mitjançant oposició lliure, va estar oberta entre el 27 d’octubre i el 16 de novembre i es van presentar 425 sol·licituds. Finalment, van ser admeses un total de 320 persones que complien amb els requisits establerts. La primera prova de la selecció, per als que no podien acreditar el nivell exigit de català, es va fer el 17 de desembre i el procés continuarà aquest dimarts amb dues proves sobre coneixements de cultura general i una altra sobre el temari específic de la convocatòria.

Els candidats que estiguin entre els que han obtingut les 50 millors notes del primer examen i, posteriorment, hagin aprovat el segon hauran de passar unes proves físiques, que es faran l’11 de gener al CAR de Sant Cugat. Els set candidats amb la millor puntuació entraran a la fase final que consistirà en un test psicotècnic amb entrevista personal.

Els cincs guanyadors de les places, que prèviament hauran de passar una revisió mèdica, entraran a finals de gener al cos de la Policia Local en qualitat de pràctiques mentre estiguin realitzant el curs bàsic d’agent que imparteix l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i que s’allargarà fins a finals de juliol.

A causa de les restriccions a la mobilitat per la pandèmia de la Covid-19, aquesta convocatòria de places per a la Policia Local s’ha declarat com un procés inajornable per donar cobertura als aspirants que s’hagin de desplaçar-se des d’altres municipis. La concentració dels 320 aspirants es farà seguint tots les mesures de protecció. Es mantindran las distàncies de seguretat i tots els candidats hauran de portar degudament complimentada i signada una declaració responsable, el seu propi material per fer les proves i hauran de tenir posada la mascareta, tapant nas i boca en tot moment.

El regidor de Policia Local i Protecció Civil, Oriol Serratusell, ha destacat que tot el procés es farà seguint les mesures de protecció contra la Covid-19 i s’ha felicitat per la convocatòria d’aquestes cinc places que “permetran oferir una millor cobertura al municipi i començar a crear l’organigrama policial que el govern ha dissenyat”.

Darrera actualització: 21.12.2020 | 11:54