Més de 700 persones es manifesten al barri de Can Cuiàs en suport a la jove que diumenge va ser agredida sexualment

Dimarts, 16 de juliol de 2019 a les 11:00

La manifestació va recórrer alguns carrers de Can Cuiàs i va estar encapçalada per una pancarta amb el lema “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Els voltants del Centre Cívic Can Cuiàs es van omplir ahir a la tarda de persones que van assistir a la concentració convocada de manera conjunta per l’Ajuntament i diverses entitats i col·lectius de la societat civil, com el Grup de Dones de Can Cuiàs o el Consell de Dones de Montcada i Reixac, per denunciar les agressions sexuals, després que el passat diumenge 14 de juliol, una noia fos assaltada sexualment en aquest mateix barri.

Durant la concentració es van escoltar càntics en contra de les violències masclistes, així com protestes en forma de cassolades. La regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia, va assegurar que aquesta protesta demostra la indignació que generen fets com aquest. “Estem cansades i hem de dir prou, només sí és sí. Aquestes agressions són intolerables; la societat ha de saber què està passant i què estem patint les dones que no ens hem d’amagar de res, aquí l’únic culpable és l’agressor”.

També va intervenir Dèlia García, vinculada al món associatiu del barri, qui va fer una intervenció en nom del veïnat agraint la participació en l’acte i plantejant la necessitat de reflexionar sobre aquests fets. “Hem de reaccionar davant d’aquesta pandèmia social, perquè no es tracta només de convocar concentracions, aquesta és una lluita que hem de fer de forma transversal a l’escola, a casa, a les entitats”.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant els fets després que la víctima presentés la denúncia. L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha posat a disposició de la víctima i de la seva família tot el suport, ajuda i atenció psicològica que sigui necessària i continua treballant per aconseguir una ciutat lliure de violències masclistes i de qualsevol tipus d’agressió que afecti a la llibertat sexual de les persones.

Darrera actualització: 16.07.2019 | 11:07