L’Ajuntament critica la situació de maltractament que pateixen les persones grans per la Covid-19

Dimarts, 7 d'abril de 2020 a les 00:00

El consistori s’adhereix a un manifest impulsat pel Col·legi Oficial de Treball Social a Catalunya que denuncia la vulnerabilitat i discriminació que les persones grans viuen aquests dies.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha sumat al ‘Manifest per denunciar el maltractament a les persones grans arran de la crisi de la Covid-19’, un text que critica la “discriminació” i l’“abandonament” que el col·lectiu està patint durant la pandèmia del coronavirus. El document denuncia casos que s’estan donant durant l’actual crisi sanitària, com la situació en la qual es troben les persones usuàries de residències –on aproximadament el 90% de les persones residents tenen una situació de dependència i necessiten, per tant, cura i atenció-, l’impacte sobre el col·lectiu a causa de les informacions referents al virus o els criteris de selecció a les Unitats de Cures Intensives (UCI).

Considerem que tots aquests fets són discriminatoris i repercuteixen directament en els drets i la dignitat de les persones grans. Som conscients de la gravetat de la situació generada pel coronavirus i la dificultat de gestionar-ho, però instem a qui pertoqui a prendre les mesures necessàries”, assegura el manifest.

La decisió del consistori d’adherir-se al document va amb consonància amb la implementació del Pla Local per fer front als maltractaments de les persones grans a Montcada i Reixac i del projecte Montcada Ciutat amiga de les persones grans, que busca aprovar mesures d’envelliment actiu per protegir el col·lectiu i fer que participi de forma activa en el dia a dia del municipi. Així ho assegura el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre, qui creu que “ara més que mai, hem de ser una ciutat amiga de les persones grans. Sempre és una prioritat garantir la qualitat de vida d’aquest col·lectiu, especialment en aquesta crisi que afecta a tota la ciutadania i que deixa constància, una vegada més, que té un major impacte en aquelles persones grans i que sovint són més vulnerables, viuen en situació de dependència o no tenen una xarxa familiar o social”.

Al manifest també s’han adherit diversos col·lectius i fundacions, així com altres Ajuntaments com el de Sidamon o Sant Adrià del Besòs.

Darrera actualització: 07.04.2020 | 10:37