L’Oreneta, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, un dels plats forts de la temporada d’espectacles d’octubre a desembre 2022

Dimarts, 13 de setembre de 2022 a les 10:00

La programació del tram final de l’any inclou nou propostes de teatre i música entre el 2 d’octubre i el 7 de gener.

  • La companyia Yllana torna al Teatre Municipal amb Maestrissimo, amb el violinista Jorge Guillén ‘Strad’ en el repartiment.
  • Les entrades per a tots els espectacles es poden a la venda el 14 de setembre; el 13 de setembre es posen a la venda 50 abonaments a 50 euros.

La temporada d’espectacles als espais escènics municipals d’octubre a desembre del 2022 arrencarà el 2 d’octubre amb ‘Trencadís’ (18 h), a càrrec de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, un recorregut per músiques catalanes d’arrel antiga. La programació incorpora un total de nou muntatges fins al 7 de gener, amb propostes teatrals, de teatre familiar i concerts, que es representaran al Teatre Municipal i al Kursaal.

Pel que fa al teatre, el 23 d’octubre (18 h) es podrà veure ‘Síndrome de gel’, el relat d’una família que va arribar a Suècia fugint de la guerra de l’Iraq. ‘Paradís’ és una proposta de petit format que es podrà veure el 5 de novembre (20 h), una història que parla sobre les zones i les particularitats menys conegudes de Mallorca, en la que l’actor Sergio Baos interpreta tot sol quatre personatges.

La reconeguda obra ‘L’oreneta’, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz, arribarà al Teatre Municipal el 13 de novembre (18 h). La senyora Amèlia, professora de cant, rep a casa seva un jove que vol millorar la seva tècnica vocal per cantar en el memorial de la seva mare. La cançó triada, ‘L’oreneta’, té un significat molt especial per a ambdós personatges, que aniran desgranant detalls del seu passat, marcat per un atemptat terrorista.

‘Maestrissimo’ suposarà el retorn a Montcada i Reixac de la companyia Yllana (17 de desembre, 20 h), un espectacle barreja entre un concert de cambra, una comèdia satírica i un retrat d’èpica, que explica les aventures i desventures d’un quartet de corda en un període indeterminat entre els segles XVII i XVIII. Entre els actors hi figura el violinista Jorge Guillén ‘Strad’, qui ha visitat dos cops, amb molt d’èxit, el Teatre Municipal.

Pel que fa als espectacles familiars, el 16 d’octubre hi haurà ‘Musicals pels més menuts’, amb una original proposta per a infants entre 0 i 5 anys, una proposta per acostar les orquestres als més petits. El 6 de novembre (12 h) h haurà ‘Vola ploma’, amb Periferia Teatro, que parla sobre llibertat, el respecte a la veritable naturalesa dels éssers vius i de somnis.

La temporada inclou el clàssic concert solidari de gòspel a favor dels drets humans, que es farà el 19 de novembre (18 h) al Kursaal, a càrrec del Cor Gòspel Gràcia. La programació d’espectacles acarà el 7 de gener de 2023 amb el tradicional concert de valsos i danses (18 h) que ofereix l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Les entrades per a tots els espectacles es posen a la venda el 14 de setembre a www.teatremontcada.cat i a la taquilla de l’Auditori Municipal. El dia abans, dimarts 13, i fins a l’1 d’octubre es podran adquirir abonaments al preu de 50 euros, que inclou una entrada per a cinc espectacles: ‘Trencadís’, ‘Síndrome de gel’, ‘Paradís’, ‘L’oreneta’ i ‘Maestrissimo’.

Darrera actualització: 13.09.2022 | 13:01