L’obertura al trànsit rodat de l’avinguda de Terra Nostra s’avança al 25 de gener

Dijous, 19 de gener de 2023 a les 12:00

Un cop acabin les obres d’asfaltat i pacificació, es restablirà la circulació de l'autobús pel barri.

L’avinguda de Terra Nostra i el pont sota la línia de tren R4 s’obriran al trànsit rodat el pròxim dimecres, 25 de gener, cinc dies abans de la previsió inicial. Els vehicles hi podran circular però quedaran pendents els treballs de pintura i la instal·lació de les pilones i els semàfors, que acabaran el 30 de gener.

Fins a l’obertura al trànsit rodat el pròxim dimecres, l’accés als guals de la zona afectada per les obres es podrà fer quan acabi la jornada laboral, de 19 h a les 7 h de l’endemà. Pel que fa a l’estacionament al carrer, es restablirà el 6 de febrer. Fins a aquesta data tampoc no es podrà circular a peu per la vorera de l’avinguda més propera a la via del tren.

Som conscients de les afectacions que les obres estan provocant a la ciutadania i per això hem fet tot el possible per avançar l’obertura al trànsit de l’avinguda Terra Nostra, però hem de tenir en compte que es tracta d’una actuació complexa, d’unes obres estructurals que inclouen asfaltat amb fresat i que requereixen d’un temps per executar-les’, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi  Sánchez.

A partir del 30 de gener, entrarà en vigor el nou recorregut de la línia 155 de l'autobús amb un total de set parades al barri de Terra Nostra, cinc de les quals seran noves: dues davant de l'escola Mitja Costa (una en cada sentit); dues als carrers Montsant i Antoni Pujades (sentit BCN); una a la N-150, per apropar el servei a la zona-21; i dues més a l'Avinguda de Terra Nostra (sentit Montcada). De moment, aquestes dues parades seran provisionals durant un parell de setmanes fins que s'acabin d'executar les definitives. El nou final de línia estarà ubicat a prop de l'estació de tren del barri.

Mentrestant, les parades alternatives de l’autobús 155 a Terra Nostra són les situades al polígon de la Ferreria: a la cruïlla dels carrers Mecànica i Progrés, davant de la comissaria de la Policia Local; la dels carrers Química i Progrés, a prop de l’institut La Ferreria; i la de l’Avinguda de la Ferreria amb Química, situada entre l’institut i l’estadi de futbol municipal. Aquesta última ha passat a ser, de manera provisional, la parada d’inici i final de la línia 155.

El transport escolar s’agafa aquests dies provisionalment a l’avinguda de Terra Nostra, 2 (restaurant Casa Juanita), mentre que l’accés dels serveis d’emergències i dels vehicles especials s’ha de fer pel vial sense asfaltar paral·lel a la riera (darrera de l’escola Mitja Costa).

Pacificació del barri
Els treballs per pacificar el trànsit a l’avinguda de Terra Nostra van començar el 9 de gener amb un actuació al pas inferior del pont de la línia ferroviària R4, entre l’escola Mitja Costa i el carrer Antoni Pujades, on s’ha fet el rebaix i l’asfaltat, sense afectacions al trànsit a l’avinguda de Terra Nostra. Tota l'actuació, amb un import de 245.500 euros i emmarcada en el Pla d’asfaltat 2022, consistirà en una intervenció sobre el paviment del vial, en un tram de 780 metres comprès entre l’N-150 i l’avinguda de la riera de Sant Cugat.

Un cop enllestides les obres, l’avinguda de Terra Nostra tindrà un únic sentit de circulació (en sentit Montcada centre) i més espai per a vianants. També s’actua sobre la zona d’accés a l’escola Mitja Costa, on es crea un espai d’estada més ampli i segur. A la part baixa del carrer Antoni Pujades s’instal·la un semàfor automàtic per regular el trànsit al pas de l’autobús. D’altra banda, els carrers Antoni Pujades i Montsant mantindran les dues direccions de circulació, prioritzant el trànsit de pujada, i es prohibirà el pas de camions en el sentit cap a Montcada.

Darrera actualització: 25.01.2023 | 14:16