Llum verda a dues modificacions del Pla General Metropolità

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 10:00

Aquests tràmits permetran continuar amb els projectes per a la construcció d’un edifici i un supermercat Aldi a la zona de Mas Rampinyo i la previsió d’habitatge de protecció oficial de lloguer al barri de Mas Duran.

  • La intenció de l’empresa Aldi d’aixecar una botiga i un edifici residencial al solar de l’antic Mercacom requereix, a petició de la Generalitat, d’una modificació del PGM per canviar la qualificació de la zona.
  • La construcció d’una promoció d’habitatges de protecció oficial a Mas Duran continua amb el recorregut administratiu després de rebre el vistiplau de la Generalitat.

El Ple Montcada celebrat aquest dimecres ha aprovat dos assumptes relacionats amb l’Àrea Territorial. Per una banda, la sessió plenària ha donat llum verda per unanimitat a l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’illa definida pel carrer de Santa Fe, Anselm Clavè, passatge Santa Fe i plaça d’Espanya, a Mas Rampinyo, que requereix una sèrie de canvis en el disseny de les alçades i les alineacions amb l’entorn urbà per a la futura construcció d’un edifici amb una seixantena d’habitatges i una botiga de l’empresa Aldi. El Ple de Montcada ja va aprovar provisionalment al mes de juny un Pla especial d’ordenació de volums i concreció d’alineacions per a aquest espai que havia de rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona de la Generalitat. Tot i acceptar les modificacions del Pla especial que permetrà eixamplar el passatge Sant Fe i el lateral de la C-17, urbanitzant la zona, la comissió suggereix que és més apropiat iniciar de nou els tràmits fer una modificació del PGM amb l’objectiu de canviar la qualificació d’aquesta zona de residencial a residencial amb volumetria especial. 

Durant la presentació d’aquest punt al Ple de novembre, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha destacat els beneficis que aquesta operació tindrà per al municipi ja que, al marge de rebre una inversió amb el conseqüent ingrés d’impostos i la generació de llocs de treball, permetrà que l’Ajuntament rebi una compensació per la plusvàlua de l’aprofitament urbanístic que, en aquest cas, serà econòmica, fet que permetrà augmentar el patrimoni municipal. Segons Sánchez, la construcció d’un edifici i un supermercat en un solar que actualment està buit, i on antigament s’ubicava el Mercacom i la discoteca HJ, suposa “una oportunitat per millorar un espai que actualment està degradat i que ha de permetre la connexió entres les zones comercials de la rambla dels Països Catalans i Mas Rampinyo”.


Habitatges de protecció social a Mas Duran
El Ple de novembre també ha aprovat per unanimitat el text refós de la modificació puntual del PGM per a la previsió d’habitatge de protecció oficial de lloguer al barri de Mas Duran. Aquest canvi de planejament, que ha estat aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona de la Generalitat un cop el Ple li va donar el seu vistiplau de manera inicial i provisional a les sessions dels mesos de març i juny respectivament, està motivat per la petició de l’empresa propietària d’uns terrenys en aquest part del municipi per convertir en sòl residencial part de l’actual sòl comercial previst en tres finques a l’avinguda Europa, amb una extensió de 3.500 m2.

El govern municipal va acceptar en el seu dia la proposta de la propietat, a canvi que els habitatges que sorgeixin a partir d’aquesta modificació siguin de protecció oficial de lloguer. Aquesta modificació de planejament, que permetrà reduir els m2 destinats a l’ús comercial per poder pujar una alçada del nou edifici que s’ha de construir, també implicarà un increment de les zones verdes. Al text refós també s’ha incorporat la cessió del 10% a l’Ajuntament de l’augment de l’aprofitament urbanístic.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 12:32