Lliurats els premis del desena edició de Dones veu a les dones?

Dilluns, 29 d'abril de 2024 a les 20:30

El concurs de microrelats ha comptat enguany amb la participació de 73 obres, que fins al 3 de maig estaran exposades a l’Espai Cultural Kursaal.

Laura Balcell, de Montcada i Reixac, amb Calces i succedanis; Sandra Martínez, de Cardedeu, amb Relació tòxica; i Òscar Palazón, de Tarragona, per l’obra El primer cop; són les persones guanyadores de la desena edició del concurs de microrelats Dones veu a les dones? Els premis estan valorats en 200 euros cadascun. Els rols de les dones, la violència masclista i la pressió estètica són els temes dels relats premiats.

El veredicte i lliurament de premis han tingut lloc aquest dilluns, 29 d’abril, a l’Espai Cultural Kursaal (C. Masia, 39), on fins al 3 de maig estaran exposats el 73 microrelats que enguany s’han presentat al certamen. D’aquest total, 9 corresponen a persones que viuen a Montcada i Reixac; altres 44, a poblacions de la província de Barcelona; 15 són de Girona; 10 de Tarragona; 2 d’Illes Balears i 1, d’Osca. De les 73 obres presentades, 58 les han escrit dones.

Esperem que el concurs continuï sent un referent com a certamen literari i també, com a espai on mostrar la lluita i les reivindicacions de les dones”, ha expressat l’alcalde, Bartolo Egea. La regidora de Feminismes i Igualtat, Dori Alcalá, ha agraït les persones participants “per donar veu a una realitat, la de les dones, sovint amagada”. L'acte de lliurament de premis ha comptat amb l'actuació de Mercè de la Fuente, professora de cant de l'Aula Municipal de Música.

El certamen premia textos que parlen sobre la lluita de les dones per aconseguir una igualtat plena, a escala col·lectiva o individual. El jurat, en les seves valoracions, ha tingut en compte l’originalitat del text, la fidelitat a la temàtica proposada, l’impacte del relat, que compleixi amb l’extensió màxima de 200 paraules, que el llenguatge emprat sigui senzill, acurat i precís i que el títol sigui un element per entendre el sentit del text.

Darrera actualització: 07.05.2024 | 09:26