Lliurament de premis del concurs 'Construïm un món de drets' 2019

Dijous, 24 de gener de 2019 a les 00:00

En aquest curs hi ha pres part l'alumnat de tercer i quart de les escoles El Turó i Font Freda i l'acte de presentació del projecte s'ha fet aquest dijous, dia 24, al Kursaal.

L'alumnat de tercer i quart curs de les escoles El Turó i Font Freda ha rebut aquest dijous, 24 de gener, els premis per les il·lustracions que ha elaborat per mostrar els 10 drets dels infants. El treball que els infants han fet a l'aula ha culminat amb l'acte que ha tingut lloc aquest matí al Kursaal, on els infants han rebut els reconeixements i han interpretat un petit muntatge per tal d'explicar el que han après a classe. "Teniu la sort de poder tenir una llar, anar a l'escola, fer sortides i activitats de lleure, no tots els infants ho poden fer; sabeu que en alguns països hi ha guerra i que no tots els nens i nenes tenen garantits els seus drets; entre tots i totes hem de posar el nostre granet de sorra perquè això canviï", ha explicat a l'acte l'alcaldessa, Laura Campos.

L'activitat 'Construïm un món de drets' la coordina la Regidoria de Ciutadania de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. La seva regidora, Mónica Martínez, ha explicat que l'objectiu del projecte és afavorir el coneixement dels drets dels infants "mitjançant un concurs cooperatiu i col·laboratiu; els infants elaboren una creació artística a partir de la seva imaginació, la creativitat, l'aprenentatge cooperatiu i el treball en equip, mostrant i compartint la feina realitzada i les reflexions amb la resta de l'alumnat del municipi".

El projecte consta de dues parts. Cada grup il·lustra un dels drets dels infants en una peça de trencaclosques gent que, unint-les totes, forma una creació artística única. Cada classe ha triat la tècnica amb què ha volgut elaborar la seva peça. La segona part consisteix a transmetre el treballat a l'aula, amb les actuacions que s'han fet aquest matí al Kursaal. Amb les peces creades per l'alumnat, s'ha dissenyat un calendari del 2019 que s'ha repartit entre els infants que han participat al certamen, els centres educatius i els equipaments municipals de Montcada i Reixac. L'obra 'Construïm un món de drets' s'exposarà a les dues biblioteques del municipi durant els mesos de gener i febrer.

Darrera actualització: 24.01.2019 | 12:36