L’habilitació d’un camí entre Can Cuiàs i el camp de futbol de Ciutat Meridiana comença aquest octubre

Dijous, 17 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aquest accés és una llarga reivindicació veïnal donat que la instal·lació esportiva acull molts usuaris del barri montcadenc.

Aquest mes d’octubre començaran les obres per adequar un camí entre Can Cuiàs i el camp de futbol de Ciutat Meridiana, situat al Torrent del Bosc Llarg, on molts joves i infants del barri montcadenc practiquen esports. El disseny del traçat l’ha fet el departament d’Obres i Projectes de l’Ajuntament i l’actuació serà sufragada amb una aportació de 60.000 euros que ha fet el consistori de Barcelona en el marc del conveni signat entre ambdues administracions l’any 2014, per a la construcció del centre de recollida d’animals barceloní previst a prop del cementiri de Collserola que també va incloure l’eliminació del barraquisme del Turó de Montcada i de Can Tapioles i la recuperació del Rec Comtal.

L’execució del projecte dona resposta a una antiga reivindicació de moltes famílies de Can Cuiàs que actualment fan servir un camí de terra que té una forta inclinació sense cap mesura de seguretat. “El nou accés sortirà d’una cota més baixa respecte l’actual recorregut de manera que el pendent serà molt suau”, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez. Les obres tindran una durada de tres mesos aproximadament i inclouran, a més de l’adequació del camí, la protecció i consolidació del talús amb la instal·lació d’una geomalla natural així com un pont de fusta per sobre d’un rierol. Sánchez ha demanat disculpes pel retard amb què s’inicia una actuació reclamada des del 2014 que no s’ha pogut adjudicar fins a tenir la consignació pressupostària de l’Ajuntament de Barcelona. L’edil també ha afegit que aquest és el primer pas per millorar la connexió entre Can Cuiàs i Ciutat Merdiana “a l’espera que prosperi la proposta de fer una passarel·la de vianants per sobre de l’antic aqüeducte que creua el Torrent del Bosc Llarg”.

Darrera actualització: 17.10.2019 | 12:53