Les votacions de les propostes dels pressupostos participatius 2018-2019 s'iniciaran el 24 d'octubre

Dimarts, 16 d'octubre de 2018 a les 00:00

El proper dimecres 24 d'octubre s'iniciarà la fase de votació dels pressupostos participatius 2018-2019. Tot i que inicialment el termini per votar havia de començar aquesta setmana, s'ha hagut d'ajornar una setmana perquè s'està tancant el procés de valoració de les iniciatives presentades.

Les propostes validades passaran a la fase de votació, que es farà fins al 8 de novembre inclòs, de forma telemàtica mitjançant la plataforma Montcada Participa, que també està disponible com a aplicatiu per a mòbil. També es podrà votar de forma presencial a l’Ajuntament. Podran votar només les persones amb 16 anys o més empadronades en el municipi com a mínim un mes abans de l’inici del procés participatiu. A la nova edició de pressupostos participatius s'ha introduït un nou pas en el procés de registre a la plataforma Montcada Participa que consisteix en introduir una clau que la persona o entitat rebrà via SMS al seu telèfon mòbil.

Durant aquest temps, la ciutadania podrà votar les tres propostes que més els hi agradi, donant 5 punts a la primera, 4 a la segona i 3 a la tercera, per ordre de preferència. Finalitzat aquest termini, s'elaborarà una llista amb les votacions obtingudes per totes les propostes, ordenades de major a menor nombre de vots. Aquelles que hagin obtingut una puntuació més alta, fins a esgotar la quantitat de 250.000 euros, seran incloses per a la seva execució en la planificació d’actuacions municipals per a l’any 2019.

Als pressupostos participatius 2018-2019 la ciutadania va presentar un total de 42 propostes durant la fase de presentació de projectes al mes de maig. Els projectes es van tramitar mitjançant el portal Montcada Participa o bé, de forma presencial, a l'Ajuntament o als equipaments socioculturals. Després el grup motor i la comissió tècnica han fet la valoració i la validació de les iniciatives en funció d'uns criteris preestablerts com ara que siguin concretes i viables des del punt de vista tècnic, legal, urbanístic, econòmic -no poden superar el límit de 50.000 euros- i de competència municipal. A las fase de valoració els tècnics municipals han hagut de sol·licitar més informació a les persones o entitats sobre alguns dels projectes presentats.

 

 

Darrera actualització: 16.10.2018 | 19:10