Les propostes que opten a ser finançades amb els Pressupostos Participatius es podran votar entre el 18 d’octubre i l'1 de novembre

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 09:00

Entre la trentena de projectes que s'han presentat per part de la ciutadania, s'està fent una última selecció, per part del grup motor i de tècnics municipals, amb els que compleixen amb els requisits bàsics de la convocatòria i tenen viabilitat econòmica. Les idees finalistes es podran votar al web participa.montcada.cat.

  • La tercera edició dels Pressupostos Participatius compta amb una dotació econòmica de 285.000 euros, dels que 250.000 aniran destinats a projectes d'inversions –amb un màxim de 60.000 euros per cadascun.
  • Una de les novetats són les propostes de caire social i juvenil que poden rebre una inversió de 25.000 i 10.000 euros respectivament –amb un màxim de 5.000 euros.
  • En el cas dels projectes juvenils, es farà una excepció i es destinarà tot el pressupost a l'única proposta que s’ha presentat i que està relacionada amb l'organització de concerts de música per al jovent.

El procés de votació de les propostes que s'han presentat per part de la ciutadania a la tercera edició dels Pressupostos Participatius 2021-22 es podrà realitzar al web participa.montcada.cat entre el 18 d'octubre i l'1 de novembre. El grup motor, format per representants dels grups municipals i tècnics del consistori, ja ha mantingut dues reunions per analitzar quines de la trentena d'idees suggerides per les entitats i per veïns, a títol individual, compleixen amb els requisits bàsics de la convocatòria. Les propostes seleccionades han passat a la següent fase de valoració tècnica que serà l'encarregada d'estudiar la viabilitat econòmica i determinarà el pressupost de cada proposta. Les idees validades seran les que es podran votar a partir del 18 d'octubre.

La tercera edició del Pressupostos Participatius, amb una dotació total de 285.000 euros (35.000 més que l'anterior convocatòria), ha comptat amb la presentació de 32 propostes  d'inversions relacionades, entre d'altres, amb la creació d'equipaments esportius, socials i culturals; la reforma d'edificis actuals; millores als parcs infantils i dels accessos; mesures de seguretat a la via pública, així com l'ampliació dels recursos sanitaris. Els projectes més votats relacionats amb inversions comptaran amb un pressupost de 250.000 euros –amb un màxim de 60.000 euros per cadascun.

Una de les novetats d'aquesta tercera edició és que ha incorporat la possibilitat de presentar projectes de caire social i juvenil amb una inversió de 25.0000 i 10.000 euros (amb un màxim de 5.000 per projecte) respectivament. En aquests dos apartats, s'han presentat dues propostes. En l'àmbit social, l'Associació de Veïns de la Ribera ha proposat que s'organitzi un espai de jocs i aprenentatge infantil al barri durant els mesos de maig, juny i juliol del 2022 per consolidar les propostes que la cooperativa Tata Inti ha impulsat aquest any amb el projecte ‘Aprenent amb tu’. Pel que fa a l'apartat juvenil, la única idea presentada, a títol individual, proposa organitzar una sèrie de concerts de música de diferents estils per al jovent. A causa de la manca de la infraestructura fixa que es necessita per poder organitzar aquesta activitat musical, el grup motor va acordar, per unanimitat, que aquesta proposta pugui ser finançada amb tota la dotació econòmica (10.000 euros) destinada a les propostes juvenils.

“Els pressupostos participatius són una iniciativa de l'​Ajuntament que suposa una eina de participació directa i democràtica on els veïns i veïnes decideixen a què es destina part dels pressupostos, participant directament en el projecte de ciutat. És un exercici de democràcia directa i transparència municipal perquè sigui la ciutadania qui impulsi les actuacions necessàries per fer una Montcada entre tots i totes. Aquest any, obrim els pressupostos als  projectes socials i  juvenils que pretenen aconseguir la incorporació dels joves en els assumptes públics de la ciutat”, ha dit Juan Carlos de la Torre, regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana.

Darrera actualització: 04.10.2021 | 12:16