Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs es troben al 60% d’execució

Dimarts, 7 de març de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament i el veïnat s’han reunit recentment per fer seguiment de l’actuació, que està previst que acabi aquesta primavera.

L’Ajuntament i el veïnat de la urbanització de l’Estany de Gallecs es van reunir dijous passat, 2 de març, en una assemblea a Palau-solità i Plegamans, amb l’objectiu de posar en comú l’estat de la urbanització del sector. Les obres, que es van posar en marxa la primavera passada, han patit diversos problemes sobrevinguts, provocats majoritàriament per l’increment de preus dels materials de construcció, fet que ha encarit el cost dels treballs.

Es tracta d’unes obres de gran envergadura i malgrat la conjuntura desfavorable que ens estem trobant, estem afrontant aquestes dificultats amb el treball conjunt de l’Ajuntament i la responsabilitat del veïnat’, ha expressat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha indicat que a hores d’ara s’ha executat el 60% de l’obra i que s’ha pactat un nou calendari d’execució que preveu que el gruix central de l’actuació estigui enllestit a final de maig d’enguany.

De les cinc urbanitzacions amb dèficit urbanístic que hi ha a Montcada i Reixac, l’Estany de Gallecs serà la primera que quedarà regularitzada i ja es podran demanar llicències per construir nous habitatges, reformes o regularitzacions. Des de l’octubre passat, a més, totes les parcel·les de l’Estany de Gallecs estan registrades a nom de les persones propietàries al Registre de la Propietat, un tràmit que feia més de 50 anys que esperava el veïnat del sector.

El cost de la urbanització i de la reparcel·lació l’ha d’assumir el veïnat, dividint el pagament el diferents quotes. Aquest mes de març s’ha passat el cobrament de la quarta quota i la cinquena i última es passarà quan hagi finalitzat la urbanització i l’Ajuntament hagi recepcionat les obres. La previsió és que un cop enllestida la urbanització, el consistori comenci a fer-hi el manteniment dels carrers i zones verdes a la tardor.

La urbanització de l’Estany de Gallecs contempla la pavimentació dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua i el veïnat. El projecte inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge.

Darrera actualització: 07.03.2023 | 13:51