Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs comencen aquesta setmana

Dilluns, 9 de maig de 2022 a les 13:00

Amb aquesta intervenció culminarà el procés de regularització d’aquest sector, un dels cinc amb dèficits urbanístics existents a Montcada i Reixac.

Les obres d’urbanització de l’Estany de Gallecs es posen en marxa aquesta setmana. L’actuació, amb un import d’1’7 milions d’euros, anirà a càrrec de l’empresa Artífex. ‘Estem vivint un moment històric perquè comença a fer-se realitat la urbanització d’un dels cinc sectors amb dèficits urbanístics que hi ha a Montcada i Reixac’, ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, qui ha afegit que ‘ha estat un procés llarg de tramitacions i negociacions amb el veïnat però el resultat serà molt positiu i ha de ser un exemple per a la resta d’urbanitzacions pendents de regularitzar'.

El regidor i personal municipal ha visitat l’Estany de Gallecs aquest dilluns, 9 de maig, acompanyats de tècnics de l’empresa constructora i veïns. Les tres parts han format una comissió de seguiment dels treballs. L’Ajuntament ha adjudicat l’obra, per un import d’1,7 milions d’euros, que sufragaran els propietaris per mitjà de les quotes d’urbanització fixades en el projecte de reparcel·lació, document que detalla les càrregues econòmiques que haurà de pagar cada propietat, en funció dels seus drets d’edificació. El total que haurà d’assumir el veïnat és de 2,2 milions d’euros, xifra que inclou la urbanització i les expropiacions a les persones propietàries de les parcel·les qualificades com a zones verdes.

La urbanització de l’Estany de Gallecs contempla la pavimentació dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua i el veïnat. El projecte inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge.

El procés per urbanitzar l’Estany de Gallecs va començar amb un canvi de planejament del sector, aprovat per Ple al 2017. El projecte de reparcel·lació es va aprovar al 2019 i el vistiplau definitiu del pla d’urbanització va arribar a l’abril del 2021.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 13:26