Les obres d’asfaltat de l‘avinguda de Terra Nostra començaran el proper 9 de gener

Dimecres, 4 de gener de 2023 a les 00:00

Les obres s’inicien amb la intervenció sota el pont de l'R4, ubicat entre avinguda Terra Nostra i el carrer Antoni Pujades, que es tallarà al trànsit durant una setmana. L’actuació de l’asfaltat de l’avinguda de Terra Nostra, que passarà a tenir un únic sentit de circulació, permetrà pacificar aquest vial i augmentar l’espai per a vianants a tot el carrer i crear un espai més segur d’accés de l’escola Mitja Costa.

Les obres per pacificar el trànsit de l’avinguda de Terra Nostra, s’iniciaran el proper dilluns. La intervenció comença al pas inferior del pont de la línia ferroviària R4, entre l’escola Mitja Costa i el carrer Antoni Pujades, on es farà el rebaix i el posterior asfaltat, que permetrà el futur pas de l’autobús 155. La previsió és que aquest pas estigui tallat durant una setmana mentre es fan les obres.

L'actuació, amb un import de 245.500 euros i emmarcada en el Pla d’asfaltat 2022, consistirà en una intervenció sobre el paviment del vial, en un tram de 780 metres comprès entre l’N-150 i l’avinguda de la riera de Sant Cugat. Mentre es fan les obres hi haurà talls puntuals de trànsit. El material extret del fressat es reciclarà i es compactarà al camí de l’avinguda de la riera de Sant Cugat, des del carrer Núria fins a la part posterior de l’escola Mitja Costa, facilitant un altre accés al barri.

La intervenció al barri, permetrà pacificar l’avinguda de Terra Nostra, que tindrà un únic sentit de circulació (en sentit Montcada centre) i augmentar l’espai per a vianants, que passarà a tenir una amplada de 3 metres, en el costat del carrer més proper a les vies de tren. També s’actuarà sobre la zona d’accés a l’escola Mitja Costa, on es crearà un espai més ampli i segur. A la part baixa del carrer Antoni Pujades s’instal·larà un semàfor automàtic per regular el trànsit al pas de l’autobús. D’altra banda, els carrers Antoni Pujades i Montsant mantindran les dues direccions de circulació, prioritzant el trànsit de pujada, i es prohibirà el pas de camions.

La pacificació de l’avinguda de Terra Nostra suposarà la creació d’un nou circuit de la línia d’autobús 155. A Montsant, se situaran dues parades noves a l’alçada del carrer Vallbona i la segona a l’estació de tren Montcada-Terra Nostra, que es convertirà en l’inici i final de la línia. També se situarà una de nova a la N150, on s’hauran de regular els intervals. A l’avinguda de Terra Nostra se situaran dues parades més d’autobús a l’alçada del carrer Alzina i al tram comprés entre el carrer de la Rosa i Llorer.

Darrera actualització: 04.01.2023 | 10:45