Les obres al lateral de la C-17 obligaran a tallar l'accés d'alguns carrers

Divendres, 16 de febrer de 2007 a les 00:00

Al mateix temps les obres del col·lector ja s'han iniciat.

A partir dels primers dies del mes de març desapareixerà una part del lateral de la plaça Espanya, en direcció Barcelona, entre els carrers Anselm Clavé i Carrerada. Els vehicles que vagin en direcció Ripollet, que utilitzen el lateral, hauran de desviar-se pel carrer Anselm Clavé, girar pel carrer de la Pau -que canvia de sentit- i seguiran pel carrer Carrerada que només serà d'incorporació a la nacional. L'accés al carrer Beat Oriol continuarà per sota del túnel de la línia de Vic-Puigcerdà.

D'altra banda els vehicles que vulguin accedir als polígons industrials Molí d'en Bisbe, Can Tapioles i Foinvasa, així com els vehicles que vulguin accedir al vial de Ripollet i al polígon de La Ferreria a través del pont sobre el riu Ripoll ho faran per la sortida actual del polígon Can Tapioles. El transport públic es veurà afectat. Així, les parades dels autobusos 155 i 103 i Nit Bus en sentit Barcelona, que hi ha a la plaça d'Espanya, es modificaran durant uns dies i estaran a la rambla dels Països Catalans. El 155 anirà per la C-17 fins a desviar-se al carrer Can Tapioles, passant pel carrer Monturiol fins incorporar-se un altre cop el trajecte original, al carrer Beat Oriol.

Un altre canvi important que implicarà aquesta fase de les obres és que es trasllada el canvi de sentit de la C-17 a l'alçada del carrer Carrerada. Els vehicles que vulguin fer el canvi de sentit ho hauran de fer a la plaça Espanya. A partir del mes d'abril les obres del col·lector es desplaçaran a un altre tram del lateral de la plaça Espanya, en sentit Barcelona. Aquest cop els treballs es realitzaran a l'alçada de la semirotonda de la plaça Espanya, entre els carrers Santa Fe i Santo Tomás.

El lateral de la C-17, en direcció Barcelona, només arribarà fins el carrer del Sol, que facilitarà l'accés al veïnat que vulgui accedir al barri de Mas Rampinyo. Els vehicles que es dirigeixin a Ripollet o al centre de Montcada i Reixac hauran d'anar pel tronc central de la C-17 fins a la plaça Espanya (alçada carrer Sant Tomás), on es crearà una incorporació al lateral de forma temporal. Els conductors que vulguin anar en direcció Montcada Centre hauran de pujar primer pel carrer Carrerada i a continuació baixar per Sant Tomás, on una cruïlla semaforitzada permetrà el pas de vehicles a l'altre costat de la nacional, fins arribar al desviament de la rambla dels Països Catalans. La intersecció entre la C-17 i el carrer Sant Tomàs estarà identificada amb senyalització horitzontal per tal d'evitar que els vehicles de la nacional i d'aquest carrer que la creurà s'obstaculitzin.

Una vegada finalitzi aquesta operació de reubicació del col·lector, s'adaptaran els laterals de la carretera per crear dos carrils en cada sentit de la marxa, que acolliran tot el trànsit de vehicles durant gran part de les obres. Al mateix temps es començarà a treballar sobre el tronc central de la carretera.

Les obres del soterrament de la C-17 a la plaça d'Espanya de Montcada i Reixac, que realitza l'empresa Corsán-Corviam Construcción i que tenen un cost de 33,5 milions d'euros, es van iniciar el passat mes de novembre de 2006. La previsió de finalització de les obres és de 24 mesos.

Darrera actualització: 01.06.2018 | 13:01