Les escoles bressol municipals no obriran portes fins al setembre

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 11:00

L'Ajuntament ha pres aquesta decisió per motius pedagògics i organitzatius.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha pres la decisió de no reorir les llars municipals –Mitja Costa, Can Casamada, Can Sant Joan, Camí del Bosc i Font Freda– fins al mes de setembre, quan comenci el curs escolar 2020-2021. La Generalitat no ha aixecat el decret de tancament d'aquests centres, aprovat març, tot i que autoritza als ajuntaments a reobrir-los, amb restriccions, a partir de la fase 2, i sempre sota la responsabilitat municipal. Les direccions dels cinc centres  han comunicat a les famílies aquesta decisió aquest dijous, 28 de maig. 

Aquesta decisió es fonamenta en criteris pedagògics i d'organització. D'una banda, el consistori considera que una obertura de les escoles bressol no permetria ara mateix continuar amb el projecte educatiu ni amb els criteris pedagògics que les fonamenten, limitant-se a una acollida per motius de conciliació familiar, perdent així la seva essència educativa. D'altra banda, els centres necessiten adequar els seus espais i i reorganitzar-se a nivell metodològic i organitzatiu per poder començar el setembre vinent, ja preparats per a l'aplicació de noves mesures de seguretat i prevenció de la COVID-19.

'Prenem aquesta decisió pensant sobretot en els infants, creiem que fer-los passar per una nova adaptació quan comenci la fase 2 després de gairebé tres mesos a casa no és el més adient per ells; a tot plegat, poc més d'un mes després acabaria el curs per les vacanes; iniciar tot aquest procés d'adaptació els suposaria més inquietud, desconcert i angoixa que no pas beneficis', ha explicat la regidora d'Educació, Jessica Segovia. L'edil reconeix que 'entenem que per a algunes famílies reobrir les escoles bressol en fase 2 les ajudaria a la conciliació familiar, però pensem que per a l'infant és millor començar al setembre, amb totes les garanties i amb tranquil·litat'. 

Darrera actualització: 28.05.2020 | 13:23