Les entitats podran adaptar els seus projectes a la situació actual per rebre la subvenció municipal

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 00:00

L'Ajutament obre un termini de 10 dies naturals per poder modificar les iniciatives presentades a final del 2019.

Les entitats de Montcada i Reixac disposen d'un termini de 10 dies naturals per modificar el projecte que van presentar per rebre la subvenció anual que atorga l'Ajuntament. 'La conjuntura actual provocada per la COVID-19 ha alterat dràsticament els objectius de les propostes inicialment presentades per les associacions i per això, hem acordat permetre'ls que puguin adaptar l'objecte i la finalitat del seu projecte a la situació actual', ha expressat el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre. Les bases dels ajuts es van aprovar per Ple a final de l'any passat i al febrer, la comissió avaluadora va decidir com distribuir els ajuts, però la declaració de l'estat d'alarma va aturar el procés.

Els canvis o adaptacions dels projectes s'hauran d'adequar a diferents supòsits que contempla l'Ajuntament, com efectuar modificacions per tal que algunes de les seves activitats es destinin a pal·liar els efectes de la COVID-19. També es permet imputar despeses fixes de manteniment i d'estructura en el termini que l'entitat hagi aturat la seva activitat. En el cas d'entitats que programen cursos i tallers, es permet una disminució del nombre de persones beneficiàries de l'acció, mantenint la contractació dels mateixos professionals i despeses de manteniment. Les entitats que no hagin de fer cap canvi al seu projecte també ho hauran de notificar a l’Ajuntament.

Altres supòsits que accepta el consistori són transformar les actuacions presencials en propostes en línia amb objectius similars; efectuar despeses en material sanitari de de protecció individual (mascaretes bates, pantalles, ulleres...) necessàries per dur a terme el projecte o activitat; adquirir materials i infraestructures necessàries per adaptar els projectes a la nova situació; o substituir per projectes innovadors part de les actuacions que no es puguin realitzar amb motiu de l'estat d'alarma. En el cas de les subvencions esportives adreçades a la competició i la promoció de l'esport, també s'acceptaran com a conceptes les despeses de les entitats que hagin realitzat en material esportiu i/o equipaicions, o altres conceptes.
 

Darrera actualització: 18.05.2020 | 15:20