Les comissions tècniques i polítiques de seguiment del soterrament es reuniran el proper mes de juny

Dimecres, 30 de maig de 2018 a les 00:00

Les accions per reclamar el projecte continuen el 16 de juny, amb la pintada d'un mural, una xocolatada i un taller infantil.

La Taula del soterrament, formada pels portaveus i tècnics municipals i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), s'ha reunit aquest dimecres, 30 de maig, a la sessió periòdica que realitza el grup de treball. Durant la trobada, l'alcaldessa, Laura Campos, ha avançat que la comissió de seguiment del soterrament de la línia R2 es reunirà a final de juny. Aquest grup de treball està integrat per representants del Ministeri de Foment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, l’agència Barcelona Regional i la plataforma ciutadana. L'alcaldessa també ha anunciat que, paral·lelament, la comissió tècnica, que es va designar el passat gener -on hi ha representants de les empreses contractades en la redacció dels projectes, i els arquitectes i enginyers del Ministeri, del gestor ferroviari i dels consistoris barceloní i montcadenc-, es reunirà la segona setmana del mes de juny.

Durant la trobada d'avui, la Taula del soterrament ha acordat el calendari d'accions a desenvolupar durant l'any, a proposta de la PTJST, per continuar reclamant la reivindicació ciutadana de soterrar la R2 al seu pas pel municipi. La primera acció serà el proper 16 de juny, coincidint amb la Fira del Comerç i de l’Aigua, on s’organitzarà la pintada d’un mural, que es penjarà a la tanca del carrer Colon en paral·lel a les vies, una xocolatada i una activitat infantil. També s'ha decidit organitzar la tercera Marxa pel Soterrament el proper 18 de novembre, que tindrà el mateix format que l'any passat, i la sisena edició de les Jornades pel soterrament, els dies 2, 3 i 4 d’abril de 2019.

L'alcaldessa ha coincidit amb els representants de la plataforma en la seva preocupació que la inestable situació política al govern de l’Estat pugui afectar el cronograma previst per a l’execució de les obres del soterrament.

Durant la reunió d'avui, tècnics municipals també han explicat que l'Adif ha informat que les actuacions per substituir tot el tancat existent i crear de nou al pas de la línia de França pel municipi començaran durant el tercer trimestre d'aquest any. El seu cost serà aproximadament de 600.000 euros. D'altra banda, els representants municipals han comentat que les  obres per segregar l'espai per a vianants i per a vehicles als dos passos a nivell, ubicats als carrers Bogatell i Pasqual, s'iniciaran el darrer trimestre del 2018. Aquesta actuació està estimada en 180.000 euros.

Darrera actualització: 30.05.2018 | 12:33