Les administracions treballaran conjuntament en la recuperació del Besòs

Dissabte, 14 de desembre de 2019 a les 00:00

Les administracions s’han compromès a tirar endavant un pla de xoc immediat per recuperar la biodiversitat del riu Besòs i fer seguiment de les responsabilitats legals que se’n puguin derivar

El Consorci del Besòs va convocar ahir, a les seves instal·lacions de Sant Adrià, un consell extraordinari amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis que s’han vist afectats per la fuita de dissolvent després de l’incendi que es va produir dimecres a una nau industrial a Montornès del Vallès. A la trobada van assistir els representants de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, l'Agència Catalana de l'Aigua, el Consorci Besòs-Tordera, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de les poblacions afectades, entre ells l'Ajuntament de Montcada i Reixac. 

En una roda de premsa després de la reunió s'ha anunciat un pla de xoc unitari entre totes les adminstracions implicades i els ajuntaments en les tasques de regenarció del riu Besòs. Els ajuntaments de les poblacions afectades es personaran com a acusació particular contra la planta de Montornès enel  cas que la Fiscalia determini que hi ha indicis de delicte ambiental.
 

Darrera actualització: 14.12.2019 | 00:15