Les administracions i els cossos de seguretat presenten a Montcada i Reixac la campanya de prevenció d’incendis forestals 2021

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 12:00

Aquest dimarts, 15 de juny, es posa en marxa la campanya per potenciar la vigilància davant els focs de la Generalitat, reforçada amb el Pla d’informació i vigilància de la Diputació de Barcelona.

  • L’acte ha comptat amb la presència de representants dels ajuntaments de Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet, Policia Local, Mossos, agents rurals, ADF, Protecció Civil i dels consorcis de la Serralada de Marina, Collserola i Gallecs.
  • Totes les administracions representades a l’acte coincideixen a destacar la importància de la coordinació per evitar riscos i que aquest estiu serà complicat.
  • Els cossos de seguretat demanen a la ciutadania que sigui prudent quan vagi als espais naturals.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Policia Local, la Diputació de Barcelona, l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) La Serralada, Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, el cos d'agents rurals de la Generalitat, els Consorcis del Parc de la Serralada de Marina, de Collserola i de Gallecs i representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet –municipi que col·labora amb l’ADF en matèria de prevenció d’incendis– han presentat aquest dilluns, 14 de juny, la campanya de prevenció d'incendis forestals d'aquest estiu, en un acte celebrat a la seu de l’ADF (carrer Malves, al costat del cementiri municipal).

Demà dimarts, 15 de juny, es posa en marxa la campanya de la Generalitat per potenciar la vigilància davant els focs, acció que acabarà el 15 de setembre i que es veu reforçada pel Pla d'informació i vigilància contra els incendis forestals impulsada per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments i altres cossos de seguretat. Aquest projecte es fonamenta en tres línies d'actuació: el desenvolupament agrari, la coordinació institucional i la sensibilització de la ciutadania.

'Ens trobem davant d'un any molt complicat i Montcada i Reixac és un municipi especialment vulnerable perquè està envoltat d'espais naturals', ha explicat l'alcaldessa, Laura Campos, qui ha fet esment dels dos recents focs que han afectat la ciutat; el de Collserola de dimarts passat, dia 8, i un altre ahir, al Pla d'en Coll. L'edil ha fet una crida a la ciutadania, per implicar-la en la prevenció, especialment davant la proximitat de la celebració de les revetlles. 'Després d'aquest any tan difícil que hem viscut, necessitem sortir i celebrar, però ho hem de fer amb la màxima prudència', ha indicat l'alcaldessa.

El regidor de Medi Natural i de la Policia Local, Oriol Serratusell, ha fet una crida a la prudència donat que ‘la comarca pateix una situació d’estrès hídric que ens fa preveure una campanya difícil’. L’edil ha donat compte dels dispositius disponibles durant la campanya: 4 vehicles pick-up (3 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 3 tot terrenys (2 de l’ADF i 1 de Protecció Civil), 2 motocicletes per a vigilància dels espais fluvials i la torre de vigilància forestal ubicada a la seu de l’ADF; efectius que se sumen a la resta de recursos municipals i de la resta d’administracions implicades en la prevenció d’incendis.

La gerent del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, Gemma Safont, ha explicat que fa dos anys que l’ens que representa forma part del dispositiu contra incendis i ha expressat que en els darrers mesos, els espais naturals ‘han vist incrementat el nombre de visites per la necessitat de naturalització que té la gent arran la pandèmia’. En aquest sentit s’ha expressat també el coordinador d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós, qui considera que ‘cal que tota la ciutadania conegui les normes i els usos dels espais naturals per evitar situacions de perill’.

La directora del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, Cinta Pérez, ha destacat ‘l’esforç de les entitats i la coordinació de les administracions per fer una campanya efectiva’ i el director del Parc Natural de Collserola, Marià Martí, també va parlat de la col·laboració de les administracions, fet que genera ‘sinèrgies que fan que anem resistint i anem salvant els parcs’. La tinent d’alcaldessa de Seguretat Ciutadana i Civisme de l’Ajuntament de Santa Coloma, Lídia Montero, ha encoratjat els presents a ‘dur tota la feina necessària en matèria de prevenció i seguir treballant’.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 09:33