L'autor Dirk Reinhardt presenta 'Train Kids', un llibre sobre l'emigració de joves als Estats Units

Dimecres, 5 de desembre de 2018 a les 00:00

La visita de l'escriptor alemany a Montcada i Reixac tindrà lloc el pròxim dimarts, 11 de desembre, a la Biblioteca Elisenda, a les 17 h.

L'escriptor alemany Dirk Reinhardt presenta el pròxim dimarts, 11 de desembre, el seu llibre 'Train Kids', a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 17 h. La novel·la es basa en els train kids, el nom que reben els 50.000 joves de diversos països de l'Amèrica Llatina que cada any abandonen el seu país d'origen amb l'objectiu d'arribar als Estats Unitats, creuant tot Mèxic en tren. La pobresa extrema empeny els cinc joves protagonistes a emprendre en secret el considerat el viatge més perillós del món, segons Amnistia Internacional. Els nois, durant el seu trajecte, han de superar el desert, les muntanyes, el calor, el fred i fugir de bandits i de la policia. La xerrada comptarà amb la traducció de Montserrat Franquesa i s'adreça al públic en general i també a professorat, per tal que puguin fer servir aquest llibre per parlar a l'aula sobre aquest fenomen.

'Tran Kids' reflexiona sobre la immigració i posa de manifest com un fet del qual avui dia es parla de forma constant a Europa, fa anys que existeix a l'Amèrica Llatina i els Estats Units sense que cap govern hi hagi donat una solució vàlida. El volum va rebre el Premi Protagonista Jove a l'edició 2017-2018, que atorga el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil a partir de les opinions de 6.000 estudiants d'entre 9 i 16 anys de Catalunya, València i les Illes Balears. El llibre va ser inclòs al 2015 –l'any de la seva publicació– a la prestigiosa llista internacional White Ravens com un dels millors llibres infantils i juvenils i ha rebut desenes de premis, alguns dels quals estan vinculats a la defensa dels valors del respecte i la tolerància entre cultures.

Darrera actualització: 04.12.2018 | 11:15